Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Dijital Paraların Anonimliği Hakkında Konuştu

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Cuma günü Washington’daki Ekonomi Kulübü’nde dijital paraların uluslararası seviyede kullanılmasına yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

İsviçre bankalarının anonimliği ile kıyaslama yapan Bakan, günümüzdeki Bitcoin cüzdanlarının İsviçre’deki anonim banka hesaplarının modern halleri olduğuna değindi. Bitcoin cüzdanlarının böylesine anonimlik sağlıyor olmasından endişelenen bakan, bu gibi kullanımları engellemek adına ABD’nin takip kabiliyetlerinin kullanılması için G20 ülkeleriyle görüşmeyi hedefliyor. Bakan şöyle konuştu:

“Bitcoin tutmak için bir cüzdanınız varsa o şirketin, bir banka gibi, sizi tanıma yükümlülüğü vardır. Bu eylemleri takip edebiliyoruz. Dünya’nın geri kalanı bunu yapamıyor bu yüzden bunun (cüzdanların) İsviçre banka hesaplarına dönmemesi için G-20’de çalışma yürütüyor olacağız.”

ABD Hazine Bakanı Bitcoin’i, Bitcoin cüzdanlarını biliyor. Bu güzel bir şey ancak yine de bir sorun var. Görünüşe göre bakan tüm Bitcoin cüzdanlarının “şirketler” tarafından sağlandığını düşünüyor.

Sektörün Fikri

Kripto para sektöründeki uzmanlar ise daha fazla yasal düzenleme olması konusunda pek hevesli değiller. Bunlara risk-paylaşım platformu REGA’nın kurucusu ve CEO’su Sergei Sevriugin’i gösterebiliriz. Sevriugin şöyle konuştu:

“Kripto paralar için düzenlemelerin zaten var olduğunu düşünüyorum ancak bunlar merkezi otoritelerden değil, topluluk tarafından yapılan düzenlemeler ki bu da olabilecek en iyi düzenleme türü. Merkezi düzenlemeler kripto paraların (savunduğu) fikri öldürecek ve topluluk tarafından kontrol sağlanmazsa bu düzenlemeler yozlaşma gibi bazı sorunlara yol açacaklar. Hepimiz hatırlıyoruz ki 2008’deki mortgate sisteminin çöküşü de dahil olmak üzere son kriz tamamen kontrol ve düzenleme altındaydı. Otoritelerin kripto paralar üzerinde mutlak kontrol sağlamak için önce internet üzerinde mutlak kontrol sağlamaları gerekiyor.”

Yaptırımlardan Kurtulmak

Mnuchin aynı zamanda dijital paraların şu anda bazı yaptırımlara maruz kalan ülkeler tarafından bu yaptırımlardan kurtulmak amacıyla kullanılabileceklerini söyledi. Ancak böyle bir kullanımdan pek endişelenmeyen Mnuchin, Rusya ve Venezuela gibi ülkelerin bu konuda pek başarılı olabileceklerini düşünmediğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment