Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Konuştu, Bitcoin Düşüşe Geçti! Neler Söyledi?

Bitcoin (BTC), ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın açıklamaları ile birlikte düşüşe geçti ve kısa sürede 600 dolar değer kaybetti.

Bitcoin, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın Wall Street Journal tarafından düzenlenen bir panelde borç limiti görüşmeleri hakkında yaptığı konuşmanın ardından 600 dolarlık bir düşüş yaşadı. Gün içerisinde seyrettiği 26.700 dolar seviyelerinden %2 değer kaybederek 26.100 dolara kadar gerileyen Bitcoin’in düşüşü altcoinleri de etkiledi.

Borç limiti anlaşması kripto para piyasasında önemle beklenirken kısa bir süre önce ABD Başkanı Joe Biden ve Kongre üyesi Kevin McCarthy arasında yapılan görüşmeler çıkmaza girmişti.

ABD Hazine Bakanı Jane Yellen ise bugün konu ile ilgili açıklamalarında borç limitinin kaldıracağına inandığını şu sözler ile anlattı:

Borç limitinin kaldırılacağına inanıyorum. Kaldırılmazsa ve biz ödemeleri yapamayacak duruma gelirsek uygulayacağımız bir plan henüz yok. Ödemelerimizi yapmaya ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Kongre’nin borç limitinin artırılmasına karar vermemesi durumunda Hazine Bakanlığı ve Biden’ın önünde alınması zo bir karar olacak. Piyasalarda şu an stres bulunuyor. Borç limiti kalkmazsa bu stres çok daha artacak.

Janet Yellen’in açıklamalarda söz ettiği ifadelere karşın ABD Başkanı Joe Biden, Bitcoin kripto karşıtı tutumunda ısrarcı olduğunu koruyan bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini söylemişti.

Yellen’in de açıklamalarında belirttiği gibi borç durumu piyasada stres yaratıyor. Tüm piyasalar olduğu gibi Bitcoin ve diğer kripto paralar da olumsuz yönde etkilendi.

Nisan ayına kadar yaşadığı yükselişe rağmen bu seviyede istikrarlı bir şekilde tutunamayarak son 1,5 ay boyunca 26.000 ila 29.000 dolar arasında dalgalanan Bitcoin son olarak bugün hızlı bir şekilde değer kaybetti. Yatırımcıların, borç limiti konusunda yaşanan belirsizlik ve olası finansal zorluklara ilişkin endişelerle Bitcoin’den çıkış yapmış olabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin son 24 saatlik periyotta %4,1 düşüş yaşadı ve 26.174 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!