Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı: Kripto paraların tamamen yasaklanmasını önermiyoruz

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri için “güçlü bir düzenleyici” çerçeve oluşturulmasının önemini vurguladı. 

Janet Yellen 25 Şubat’ta Hindistan’da gerçekleşen G20 toplantısı sırasında oturum arasında Reuters’e verdiği bir demeçte, kripto para endüstrisi için güçlü bir düzenleyici çerçeve oluşturmanın “kritik önem” taşıdığını belirten açıklamalarda bulundu.

Kripto faaliyetlerinin tümüyle yasaklanmasını önermediğini ifade eden Yellen, atılacak yapıcı adımların bu yeni endüstri için olumlu sonuçlanabileceğini ifade etti.

Bu noktada güçlü bir düzenleyici çerçeve oluşturmak kritik önem taşıyor. ABD’nin kripto para endüstrisinin tümüyle yasaklanmasına dair bir önerisi bulunmamaktadır. Konu özelinde yapıcı tavır sergilemek adına diğer hükümetlerle birlikte çalışıyoruz.

Son olarak FTX iflasının ardından yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Yellen, çöküşe atıfta bulunarak “Bu, tüm sektörün zayıflıklarını gösteriyor” demişti. Söz konusu açıklamasında güçlü bir düzenleyici çerçevenin gerekliliğini yineleyen hazine bakanı, kripto piyasasının bankacılık sektörüne derinlemesine işlemediği için geniş tehditler oluşturmadığını öne çıkardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!