Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer SBF’in Kripto Para Ekosistemine Zararını Açıkladı!

Ava Labs (AVAX) Kurucusu Emin Gün Sirer iflas eden kripto para borsası FTX’in Kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) kripto para ekosistemine verdiği zarar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sirer 26 Şubat tarihinde yayınlanan bir podcast’te, SBF’in kripto para ekosisteminin itibarına verdiği zararın tahmin edilemez boyutta olduğunu dile getirdi. Ekosistemde toparlanmanın regülatörlerle kurulacak yapıcı bir diyalogla mümkün olduğunu belirten Sirer, AVAX’ın hiçbir zaman SBF tarafından desteklenen kripto paralardan biri olmadığı için kendilerini şanslı saydıklarını söyledi.

Sirer, SBF’in ekosisteme duyulan güveni suiistimali hakkında şu ifadeleri kullandı:

Yıllar süren sıkı çalışma sonucunda inşa ettiğimiz tüm itibar, gelip dahi çocuk rolünü sergileyen bu adam tarafından suiistimal edildi.

SBF’in piyasada kendini dahi gibi göstermek için oldukça çaba harcadığını dile getiren kurucu, bu imajı sayesinde insanların uzun bir süre boyunca yaptıklarının farkına varamadığını belirtti. Sirer, SBF’e birkaç yıl daha müsaade edilseydi hasarın muhtemelen çok daha büyük olacağını da öne sürdü.

Kurucu, SBF’in neden olduğu yolsuzluğun kripto para ekosisteminden değil FTX’ten kaynaklandığının ayrımına varılmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Bu bağlamda regülasyon eksikliğinin önemli bir sorun olduğunu belirten Sirer, doğru ve yapıcı bir regülasyonun gecikmesi durumunda hasarın büyümeye devam edeceğini de ekledi.

Sirer, hiçbir zaman Solana (SOL) veya SBF tarafından desteklenen diğer paralardan biri olmadıkları için şanslı olduklarını dile getirirken şu ifadeleri kullandı:

Asla bir Sam parası olmadık ve bu nedenle tüm bu çılgınlığın dışında kaldık. Bunun için sadece şanslı yıldızlarımıza teşekkür ediyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!