Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Yellen, Kripto Paraların Faydalarından Bahsetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin 78. Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto paralar hakkında hala şüphelerinin olduğunu ancak faydalarının da göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen 25 Mart tarihinde CNBC’nin siyaset programı Squawk Box’a konuk oldu. Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlik, artan enflasyon seviyeleri ve Almanya’nın yenilenebilir enerji sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Yellen, kripto paralardan övgüyle bahsetti.

Birkaç yıldır kripto para birimlerinin çok fazla geliştiğini fark ettiğini belirten Yellen’in, önceki açıklamalarına bakıldığı zaman daha ılımlı konuştuğu düşünülüyor.

Yellen yaptığı açıklamada:

Kripto paraların faydaları bulunuyor. Ödeme sistemlerine katabileceği yeniliklerin sağlıklı olabileceğini biliyoruz.

dedi.

Yellen ayrıca, yatırımcıların korunması ve kripto paraların yasadışı amaçlarla kullanılmasına ilgili endişelerini dile getirdi.

2021 yılının şubat ayında ABD mali Sektör İnovasyon Politikası’nda yaptığı konuşmada “Bu yeni teknolojinin yapabileceklerini görüyorum diyen Yellen, “Kara para aklama, zararlı maddeler ve terörün finansmanı olarak kullanılmasını görmezden gelemiyorum.” demişti.

Faizler hakkında da açıklamalar yapan Yellen, faizlerin normale döneceğini ve ABD ekonomisinin hala çok güçlü olduğunu söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!