Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna, Rusya Savaşının Kronolojisini Yansıtacak NFT Müzesini Başlattı: NFT’ler 30 Mart’tan İtibaren Satışa Sunulacak

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Rusya’nın ülkeyi işgalinin blockchain tabanlı bir kronolojisi yansıtacak olan MetaHistory NFT Müzesi’ni başlattı.

Bu ayın başlarında ülkeye kripto para bağışlayanlara airdrop açıklayan daha sonra ise iptal eden Ukrayna hükümeti, bunun yerine bir NFT projesi duyurmuştu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, 25 Mart tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Rusya-Ukrayna savaşını tasvir eden NFT’lerin yer alacağı “MetaHistory” NFT Müzesinin açıldığını duyurdu.

Rusya Ukrayna’yı yok etmek için tankları kullanırken biz devrim niteliğindeki blockchain teknolojisine güveniyoruz. MetaHistory NFT-Müzesi açıldı. Savaşın hatırasının saklanacağı, Ukrayna kimliğini ve özgürlüğünü kutlamak için bir yer. 

Müzede şu an için Rusya’nın Ukrayna’nın Donbas bölgesine yerel saatle 05:45‘te “özel askeri operasyon” başlattığı 24 Şubat tarihi ile 26 Şubat tarihi arasındaki önemli anların 54 NFT’si bulunuyor.

Her biri 0,15 Ethereum’luk  (ETH) bir fiyata sahip olan NFT’ler, 30 Mart’tan itibaren satışa sunulacak. Satıştan elde edilen tüm gelirler Dijital Dönüşüm Bakanlığı’na ait bir cüzdana gidecek. Fonlar, ülke genelindeki insani yardım kampanyalarına dağıtılacak.

Ukrayna, Rusya’nın operasyonlar başlatmasının ardından ülkeye yardım etmek isteyenler için paylaştığı cüzdan adresleri ile bugüne kadar yaklaşık 150 milyon dolara yakın kripto para bağışı topladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!