Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanlığı Dijital Varlıklar Hakkında Kamuoyundan Yorum Talep Ediyor

ABD Hazine Bakanlığı, Başkan Joe Biden’ın yürütme emri kapsamında dijital varlıkların potansiyel riskleri ve fırsatları hakkında kamuoyundan yorum talep ediyor.

Federal Register‘ın web sitesi üzerinden 8 Temmuz tarihinde yayınlanan kamuya açık yorum talebi, ABD Hazine Bakanlığı tarafından 12 Temmuz Salı günü yapılan duyuruda paylaşıldı.

Duyuruya göre ABD Hazine Bakanlığı, Başkan Joe Biden‘ın mart ayındaki yürütme emri kapsamında dijital varlıkların getirdiği potansiyel riskler ve fırsatlar hakkında 8 Ağustos tarihine kadar kamuoyundan yorum talep ediyor. 

Dijital varlıkların savunmasız nüfuslar için daha büyük bir risk oluşturduğuna dair endişelere de dikkat çekilen duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Dijital varlıkların kullanımındaki artış ve topluluklar arasındaki farklılıklar, daha az bilgili piyasa katılımcılarına farklı finansal riskler sunabilir veya eşitsizlikleri şiddetlendirebilir. Dijital varlıkların tüketiciler, yatırımcılar veya işletmeler için aşırı risk oluşturmamasını sağlamak ve daha savunmasız toplulukların yaşadığı güvenli ve uygun fiyatlı finansal hizmetlere erişimi genişletme çabalarının bir parçası olarak korumaları devreye kritik önem taşıyor.

ABD Yurtiçi Finanstan Sorumlu Hazine Müsteşarı Nellie Liang konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Dijital varlıklar tüketiciler için daha hızlı ödemeler gibi potansiyel faydaların yanı sıra sahtekarlık ve dolandırıcılık ile ilgili riskler de dahil olmak üzere potansiyel riskler sunabilir. Hazine Departmanı, biz bu önemli çalışmayı yürütürken kamuoyunun yorumlarını isteyerek Amerikan halkının ve piyasa katılımcılarının uzmanlığından yararlanmaya çalışıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, mart ayında kripto para birimleri hakkında bir yürütme emri imzalamıştı. Hazine Bakanı Janet Yellen‘ın yürütme emri kapsamında eylül ayına kadar Beyaz Saray‘a, dijital varlıkların ABD’deki büyümesinin etkilerini ve bu konuda ne yapılması gerektiğini özetleyen bir rapor sunması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!