Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Tehditkar Libra Açıklaması!

Sosyal medya devi Facebook, yaz döneminde yaptığı bir duyuru ile beklenen kripto para projesi Libra‘yı tanıtmıştı. Stabil kripto para Libra tanıtılmasından hemen sonra ABD’li regülatörlerin radarına girdi ve Libra’nın piyasaya çıkıp çıkamayacağı hala merak konusu.

Reuters tarafından aktarılan yeni bir gelişmeye göre, kıdemli bir ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada ”Facebook önderliğindeki Libra isimli kripto para projesinin” piyasaya çıkmak için en üst düzey kara para aklamayı önleme ve terör finansmanını engelleme prosedürlerine uyum sağlaması gerektiğini vurguladı.

Sigal Mandelker İsviçre içerisinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında Cenevre merkezli Libra da dahil olmak üzere ABD içerisinde hizmet vermek isteyen bütün kripto para projelerinin ABD’li regülatörlerin standartlarını karşılamakla yükümlü olduğunu dile getirdi.

Bitcoin ve Ethereum Fark Etmez

”Bu ister Bitcoin, ister Ethereum, isterse de Libra olsun bizim mesajımız bu şirketlerin hepsi için aynıdır: kara para aklamayı önleme ve terör finansmanı ile mücadele başlangıçtan itibaren sizin tasarımınızın içerisinde yer almak zorunda.”

Libra projesinde özellikle son bir ay içerisinde çok fazla gelişme yaşandı ve Facebook yetkilileri yakın zamanda Senato’ya yaptıkları açıklamada Çin’in itibari parasının Libra’nın endeksli olduğu itibari paralar arasında yer almayabileceğini vurguladılar.

.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment