Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’in Dijital Yuan’ı Ne Anlama Geliyor?

Çin Merkez Bankası, bilindiği gibi bir süredir dijital Yuan çıkarmak için çalışmalar yapıyordu. Bu noktada yapılan hamlelerin esas noktası ise, aslında Libra’nın çıkmasından önce bu işi halletmek ve bu alanda liderliği ele geçirmekti.

Ancak bu alanda kuruma bir sürpriz geldi ve Tether firması, yaptığı açıklamada bir süredir gündemlerinde olan off Shore Yuan projesini nihayete erdirmeyi başardıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Hong Kong merkezli firmadan yapılan açıklamada, Tether’in çıkardığı bu yeni dijital kripto paranın, Offshore Yuan’a 1’e 1 oranında fikre olacağı belirtildi.

Aynı kurumun en popüler stabil kripto parası olan USDT gibi, CNH adı verilen bu proje de, ERC 20 tabanlı olacak ve Ethereum Blockchain’i üzerinde yer alacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tether firması, şunlara parmak bastı:

”CNH, Tether’in bu sektördeki gücünü ve fonksiyon kapasitesini göstermesi açısından bizim için çok büyük bir öneme sahip. Bu sayede, Euro ve dolara ek olarak bir başka büyük para biriminin stabil dijital versiyonu da, Tether ile hayatımıza girecek. Bu da, yatırımcıların kripto para kullanmalarının önündeki engelleri bir bir kaldıran firmamız için büyük bir gelişme.”

Elbette bu olay oldukça farklı bir alt yapıya sahip. Konuyla ilgili yorum yapan analistlere göre, Tether’in bu hamlesi ile birlikte aslında Çin yatırımcılarının kripto paralara olan ilgisi daha da artacak. Bu noktada Çin’de yer alan yatırımcıların Yuan cinsi varlıklarını ellerinden çıkarmakta daha kolay davranacağı da belirtiliyor.

Yapılan yorumlara ve analizlere göre, bu durum ile birlikte artık Çin’in Bitcoin ve kripto para sektörüne etkisinin daha fazla olacağını söylemek mümkün.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment