Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümetinin Blockchain Harcamaları 2022’ye Dek 10 Kat Artacak

IDC Government Insights adlı araştırma şirketinin yaptığı son çalışma, Amerikan hükümetinin bundan sonraki dönemde Blockchain teknoloji ekseninde yapacağı yatırımların ve bu sektöre ayıracağı kaynağın çok artacağı sonucunu taşıyor. Şirketten yapılan açıklamada, Amerikan hükümetinin 2022 yılına kadar Blockchain alanında yapacağı yatırımların 2017 seviyelerine göre tam 10 kat artış göstereceği ifade edildi.

IDC, 2017 yılında ABD’de hükümetin yaptığı Blockchain yatırımlarının 10.7 milyon dolar olduğunu ifade ederken, kendilerinin yaptığı araştırmada bu rakamın 2022’de 123 milyon doları aşmasının beklendiği ifade edildi.

Firma aynı zamanda yerel hükümetlerin de Blockchain yatırımları alanında gaza basacağını ifade ederken; bu rakamın da önümüzdeki üç dört yıllık süre içinde 4.8 milyon dolardan 48 milyon dolara çıkmasının beklendiğini belirtti.

IDC araştırma direktörü Shawn McCarthy, raporla ilgili yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisinin birçok alanda gelecekte dominasyon kuracağını ifade ederken, şunları ekledi:

”Ürün yönetimi, kimlik tanıma ve tarama süreçleri ve akıllı kontratların gelecekte Amerika Birleşik Devletleri hükümeti için temel noktalar olacağını düşünüyoruz ve bunların da Blockchain aracılığı ile yapılacağı fikrini taşıyoruz. En başlarda yapılan harcamalar genelde ürün tedarik zincirleri ve ürün yönetimi üzerine olsa da, gelecekte ticaret başta olmak üzere birçok alanda Blockchain yatırımlarının artması muhtemel. Tüm bu durumları göz önüe aldığımızda da, Amerikan hükümetinin yapacağı Blockchain yatırımlarının önümüzdeki 30 aylık süreçte 10 kata varan artışlar göstermesi, bizim açımızdan pek de sürpriz bir gelişme olmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment