Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Hükümeti Notre Dame’ın İnşası İçin Kripto Bağışlarına Açık

Paris’in simge merkezlerinden Notre Dame Katedrali’nin hafta başında yanması, dünya gündeminin bir numaralı maddesi haline gelmişti. Yangının söndürülmesinden hemen sonra, insanlık mirası için çok önemli görünen bu yapının yeniden inşası ile ilgili çalışmalar başlarken, bu uğurda hükümete destek çıkmak için çeşitli bağış kampanyaları düzenlendi.

Dünyanın önde gelen isimleri, Notre Dame’ın yeniden inşası için yüklü bağışlar yaparken, kripto para sektörü de bu alanda geri durmadı ve gerek bireysel, gerekse de kurumsal bazda bağışk kampanyaları başladı.

Fransa’daki kripto para aktivistlerinin yanı sıra, Binance de Notre Dame’ın yeniden inşası için kripto para cinsinden bağış kampanyaları başlatırken, konuyla ilglili bir açıklama yapan Fransa hükümeti üyesi Cedric O, kripto para platformları ile bu alanda iş birliği yapmaya sıcak olduklarını söyledi.

Başarılı isim, yaptığı açıklamada, Notre Dame’ın inşası için bir hesap açtıklarını ve buraya katkıyı arttırmak için kripto para platformları ile iş birliği yapabileceklerini söyledi.

Bunun geçerli olması için kampanyayı düzenleyen organizasyonların komisyon kabul etmemesi ve verilerin şeffaf bir şekilde toplanması gibi şartlarının olduğunu ifade eden Cedric O, bunların yapılması durumunda herhangi bir sorun olmayacağını aktardı.

Bu arada, dünya basınında çıkan haberlerde Notre Dame’ın yeniden inşası için yapılan bağış miktarının giderek arttığı ifade ediliyor. İki gün gibi kısa bir sürede, yapılan bağışların toplamı 1 milyar doları geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment