Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Dev IT Şirketi Blockchain’i Kullanıyor

ABD‘de sağlık alanında hizmet veren en büyük bilgi teknolojileri şirketlerinden biri olan HMS Technologies Inc., bir Blockchain şirketi olan Solve.Care ile işbirliği yapmaya başladı.

Ülkenin önde gelen IT şirketlerinden biri olarak gösterilen HMS Technologies günümüzde ABD’deki federal hükümetle işbirliği yapıyor. Şirket, federal sağlık sisteminde kullanılması için geliştirdiği bilgi teknolojileri programlarını daha verimli hale getirmek istiyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan basın duyuruları, HMS Technologies’in çözümü Blockchain’de bulduğunu gösteriyor. Şirket federal hükümetn sağlık masraflarını azaltmak ve sağlık alanındaki birlikte çalışabilirlik oranını artırabilmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyor.

HMS Technologies bu amaç doğrultusunda halihazırda Lyft gibi şirketlerle işbirliği yapan Solve.Care adlı şirketle birlikte çalışmaya başladı. HMS’in CEO’luğunu üstlenen Bill Kirkpatrick, bu yeni ortaklık hakkında bazı açıklamalar yaptı ve HMS’in bu ortaklık sayesinde “hasta verilerini kendi uygulamaları arasında güvenli bir şekilde paylaşabileceğini” belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment