Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex, NYDFS’nin Borsada Kuzey Koreli Kullanıcıların Alım Satım Yaptığı İddialarına Yanıt Verdi

Dünyanın en büyük Bitcoin borsalarından birisi konumunda olan Bittrex, ne yazık ki geçtiğimiz haftaların başında New York’un finansal regülatörüne yaptığı BitLicense başvurusundan olumsuz sonuç aldı. New York Department of Financial Services (NYDFS) o tarihlerde yayınladığı açıklamada Bittrex’in AML ve KYC gibi gerekliliklerin yanı sıra, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından şart koşulan noktalarda da yetersiz kaldığını ifade etmişti.

NYDFS’nin değindiği noktalardan birisi de, Kuzey Koreli kullanıcıların açık bir şekilde yaptırımlardan kurtulmak için Bİttrex aracılığıyla alım satım yapması oldu. Kripto para borsası 22 Nisan tarihinde yayınladığı bir gönderi ile konuya cevap verdi.

Borsanın açıklamasına göre platform dahilinde alım satım yapan Kuzey Koreli hiçbir kullanıcı yok. NYDFS’nin kendilerine sunduğu iki kullanıcı hesabını inceleyen kripto para borsası yetkilileri, ilgili iki hesabın daha önce 2017 yılında da incelemeye alındığını ve bunlarda sorun olmadığını belirtti. Bittrex’in iddiasına göre aslında Güney Koreli olan kullanıcılar, sitenin menüsünden yanlışlıkla ülke olarak Kuzey Koreyi seçse de, Bittrex 2017 tarihinde yaptığı incelemede ülke tanımlama sistemleri sayesinde kullanıcıların fiziksel adreslerinin Güney Kore olduğunu tespit ettiklerini dile getirdi.

NYDFS dünyanın en zor kripto para lisansı veren regülatörlerinden birisi konumunda ve söz konusu BitLicense yıllardan beri mevcut olsa da, bunu alabilenlerin sayısı hala 20’i geçmiş sayılmaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment