Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kamu Personelinin Yaptığı Bitcoin Madenciliğini Soruşturuyor

Louisiana Eyalet Başsavcılığının, kripto para madenciliği için kamu kaynaklarını kullandığı iddia edilen bir grup kamu çalışanını soruşturmakta olduğu bildirildi.

Tribün Haber tarafından servis edilen bir  rapora göre, Louisiana Eyalet yetkilileri henüz dedikodusu yapılan soruşturma hakkında kamuoyuna açıklama yapmış değiller. Bununla birlikte, resmi kaynaklar Louisiana Soruşturma Bürosunun” bitcoin madenciliği için kullanılmış olduğuna  inandıkları donanımları” keşfettikten sonra araştırmalarını derinleştirdiklerini söyledi.

Bir kaynak, haber kanalına “Bilgisayar sistemlerinin zarar görmüş olma olasılığından endişeliyiz” dedi. Bir kısım adının açıklanmasını istemeyen çalışanın, yeni kripto paraların üretildiği yüksek enerji kullanılan madencilik faaliyetlerine girdiklerine dair iddiaları ise inkar ettikleri bildirildi.

Soruşturma makamları kanıtlara ulaşarak olayı doğruladığı takdirde, bu durum devletlerin son yıllarda kamu kaynakları kullanılarak kripto para madenciliği yapıldığına yönelik şüpheleri doğrulayan bir gelişme olacak.

Örneğin Ocak 2017‘de Federal Merkez Bankası Denetleme Başkanlığı, 2012-2014 yılları arasında ABD merkez bankasının sahip olduğu bir sunucuda bitcoin madenciliği yapmış olduğu ortaya çıkan bir kişiyi 5.000 $ para cezasına çarptırdı. Aynı yıl New York Eğitim Bakanlığı, bir çalışanına Mart ve Nisan 2014 tarihleri arasında iş yeri bilgisayarlarında bitcoin madenciliği yapması nedeniyle  cezai yaptırım uyguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment