Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Ödeme Servisi Ripple’ın Servisini Pilot Uygulamaya Alıyor

Dünya çapında çeşitli ödeme servisleri sunan Fleetcor Technologies, Ripple’ın kendi kripto parası XRP’yi kullanan xRapid adlı ürünü test sürecine aldığını duyurdu.

Ripple sözcülerinin yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl Fleetcor tarafından satın alınan New York merkezli finansal danışmanlık şirketi Cambridge Global Payments da bu pilot uygulama sürecinde yer alacak. Şirket Ripple’ın ürünü xCurrent’ı da 2017’den bu yana kullanıyor.

Yaklaşık bir ay önce, telekom servisi IDT ve ödeme servisi Mercury de xRapid’i pilot uygulamaya aldıktan sonra anlaşmaya varmışlardı. Bu anlaşmanın duyulmasının hemen ardından MoneyGram de bir süredir ürünün pilot uygulamada olduğunu, uluslararası ödemelerdeki hızının ve verimliliğinin değerlendirildiğini duyurmuştu.

Mevcut sistemde, şirketlerin banka işlemlerini kolaylaştırmak adına çeşitli ülkelerden önceden finanse edilmiş banka hesapları kullanması gerekiyor.

Meksikalı finansal hizmetler şirketi Cuallix, geçtiğimiz yıldan beri XRP kullanıyor. Son blog yazılarında da belirttiklerine göre xRapid’in sağladığı likidite Birleşik Devletler ile güneydeki komşuları arasında doğrudan ödeme işlemlerinin daha kolay ve daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde sınır ötesi para transferlerini kolaylaştırmak için Ripple ile benzer anlaşmalar yapan birçok şirket daha bulunuyor. Diğerlerinden faklı olarak bu anlaşmaların amacı XRP’den ziyade şirketin blockchain altyapısından yararlanmak. Abu Dabi merkezli EUA Exchange, Çin’den LianLian ve Birleşik Krallık’tan Santendar Bank geçtiğimiz ay Ripple ile xCurrent’ı kullanmak için anlaşma yapan şirketlerden bazıları.

Yaygın olarak şirketler hedeflerinin sınır ötesi para transferlerinde maliyeti ve zaman kaybını azaltmak olduğunu belirtmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment