Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın Yeni Kripto Para Yasası İçin Tarih Belirlendi

Rusya kripto paralarla ilgili çok tartışılan yeni yasanın bu yaz yürürlüğe girmesi için çalışmalara devam edildiğini açıkladı.

Devletin yasama organının resmi yayını olan Rusya Parlamento Gazetesi’ndeki 1 Mart tarihli habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin 1 Temmuz tarihi için talimat verdi.

Şu ana kadar Maliye Bakanlığı ve Rusya Merkez Bankası tarafından kripto paralarla ilgili iki farklı yasa tasarısı hazırladığı biliniyor.

Yasa tasarılarında kripto para kullanılarak kitlesel fonlama yapılması konusunda büyük çoğunlukla fikir birliğine ulaşılsa da, kripto paraların borsa işlemleri ile ilgili görüş ayrılığı yaşanıyor.

KOİN BÜLTENİ’nin Aralık ayındaki haberine göre, Rusya Maliye Bakanlığı ICO’lara yatırım limiti koyarak fon sağlama faaliyetlerinin belirli regülasyonlar çerçevesinde gerçekleşmesi için bir yasa tasarısı hazırlamıştı.

Ancak, merkez bankası bu durumun yerli yatırımcılara kripto para ticareti için yasal bir hak doğurmasını istemiyor.

Rusya’nın ulusal yasama organı State Duma’nın Finansal Piyasa Komitesi başkanı Anatoly Aksakov ise şu açıklamalarda bulundu:

Merkez Bankası, ticareti mümkün olan dijital paraların yasallaşmasına karşı bir tutum sergiliyor. Zira yasallaşma söz konusu olursa, vatandaşlar muhtemel riskleri göz ardı ederek kripto paralara büyük yatırımlar yapabilir.

Aksakov ayrıca iki tasarının da bu ay içerisinde değerlendirilmek üzere komiteye gönderileceğini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment