Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kongresi Duruşmasında ICO Konusu Görüşülecek

White House Financial Services Committee (Beyaz Saray’ın Finansal Hizmetler Komitesi) gelecek hafta gerçekleşecek ICO ve kripto paralar duruşması için bir genelge ve tanıklar listesi yayınladı.

Tanıklar aşağıdaki şekilde sıralanıyor:

  • Chris Brummer, Hukuk Profesörü, Georgetown University Law Center
  • Mike Lempres, Yasa ve Risk Baş Yöneticisi, Coinbase
  • Robert Rosenblum, Ortak, Wilson Sonsini Goodrich & Rosati
  • Peter Van Valkenburgh, Araştırma Direktörü, Coin Center

Subcommittee on Capital Markets (Sermaye Piyasaları Alt Komitesi) tarafından düzenlenecek duruşma öncesi WHFSC fikirlerini bu şekilde belirtti:

“Alt komite, kripto para ve Initial Coin Offering piyasaları üzerinde genel bir inceleme yapacak. Bu piyasaların gücü hızla artmakta ve sermaye arayışındaki yatırımcı ve start-up girişimlerinin dikkatini kayda değer bir biçimde çekmekte. Duruşmada kripto para ve ICOların işletme ve yatırımcılara olanak sağlayabileceği ekonomik verimlilik ile potansiyel sermaye oluşturma imkanlarını incelenip uygulanabilir yasalara uyup uymamaları yeniden gözden geçirilerek yatırımcıların Federal Güvenlik Yasalar’ı tarafından tamamen korunmasını sağlanacak. Buna ek olarak, Securities and Exchange Commission (Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu) gibi düzenleyiciler tarafından konulan günümüz düzenleme yaklaşımlarında kullanılan kripto para ve ICOları gözetleme ve denetleme yöntemlerinde nasıl daha fazla netlik ve saydamlık elde edilir sorusu da duruşma da gündeme getirilecek. “

U.S. House of Representatives Financial Services Committee (ABD Beyaz Saray Finansal Hizmetler Komitesi Temsilcileri) alt komitesinin düzenleyeceği bu duruşmanın ana başlığı “Kripto Para ve ICO Piyasalarının İncelenmesi” olacak ve 14 Mart günü sabah 10.00 (EST) saatinde gerçekleşmesi planlandı.

Bu haftanın DC Blockchain Summit (Başkent Blockchain Zirvesi) esnasında CoinDesk‘e konuşan ABD Temsilcisi Tom Emmer -alt komitenin bir üyesi- duruşmanın genel olarak eğitsel bir doğası olacağı ve üyeleri kripto para ve token satış piyasası hakkında daha fazla bilgiyle donatmayı hedeflediği fikrini öne sürdü.

Aynı zamanda Finansal Hizmetler Komitesi üyeleri arasında da konu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu teknolojinin para havalesi gibi konularda uygulanması adına gün geçtikçe artan bir ilgi olduğu mesajını verdi.

Bu duruşma, 1 aydan fazla bir süre önce Senate Committee on Banking, Housing and Urban Affairs‘in (ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kent Sorunlarıı Komitesi) gerçekleştirdiği SEC başkanı Jay Clayton ve Commodity Futures Trading Commission (Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu) başkanı J. Christopher Giancarlo‘nun şahitliğini içeren büyük çaplı duruşmadan sonra kripto paralar dünyasına yapılan Kongre’nin düzenlediği en büyük baskın. O duruşmadaki iki isim, bahsi geçen kuruluşların en nihayetinde piyasa üzerinde ek gözlem gücü arayışında olabileceği sinyalini vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment