Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Kongre’den IRS’e: Kripto Para Vergilerini Açıkça Anlatın

ABD’deki Kongre üyeleri, İç Gelir Servisi’nin (IRS) kripto para vergileriyle ilgili yasaları bir an önce açıklığa kavuşturmasını istiyorlar.

ABD’deki 21 farklı kongre üyesi geçtiğimiz günlerde İç Gelir Servisi’ne bir bildiri göndererek kripto para vergileriyle ilgili bilgi talep ettiler. Kongre üyeleri, IRS’in kripto para vergileriyle ilgili belirsizlikleri olabildiğince kısa süre içerisinde açıklamasını istiyorlar.

Yetkililer IRS’in şu ana dek attığı adımların yetersiz kaldığını düşünüyorlar. Bu düşünceyi özellikle IRS’e gönderilen bildiride açık bir şekilde görmek mümkün. Kongre üyeleri IRS’in 2014 yılında hazırladığı vergi kılavuzunu ve bu kılavuzun ne kadar yetersiz kaldığını hatırlatıyorlar.

ABD’deki yetkililerin federal yasalar doğrultusunda 15 Nisan 2019 tarihine kadar vergi beyanında bulunmaları gerekiyor. Ancak ülkedeki pek çok yatırımcı hala kripto para vergileriyle ilgili detaylı bilgiye sahip değil. Kongre üyeleri de tam olarak bu sorunun çözülmesini istiyorlar.

IRS, kripto para vergilerini hesaplayabilmek için dijital paraların maliyeti ve hard forkların etkisi vb. gibi birbirinden farklı etmenleri değerlendirebiliyor. Kongre üyeleri ise kripto para yatırımcılarının hala yeteri kadar bilgi alamadıklarını, vergi konusunun hala soru işaretleriyle dolu olduğunu düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment