Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Geçen Yıl 180 Milyon Dolar Kaybetti

Güney Kore merkezli kripto para borsalarından Bithumb geçtiğimiz yıl içerisinde toplamda 180 milyon dolar değerinde zarar etti.

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından biri olan Bithumb, geçtğimiz yıl piyasa genelinde yaşanan düşüşten ağır bir şekilde etkilendi. Korea Times gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberler şirketin 2018 genelinde 180 milyon dolar değerinde para kaybettiğini gösteriyor.

Bithumb geçtiğimiz yıl genelinde aslında oldukça önemli adımlar atarak sektördeki konumunu güçlendirmeyi başarmıştı. Öyle ki BTCKorea.com verilerine baktığımızda şirketin satış oranlarının 2017 yılına kıyasla yüzde 17.5 oranında artış gösterdiğini görüyoruz. Ancak satışlardaki bu artış, şirketi zarar etmekten kurtaramadı.

Bithumb’ın geçtiğimiz yılın ağustos ayında bir güvenlik açığı yüzünden 30 milyon dolar değerinde para kaybetmesi de borsanın ağır bir darbe almasına yol açmıştı. Şirket yöneticileri ise bu durumun zaman içerisinde değişeceğine inanıyorlar. Yerel kaynaklara göre bir Bithumb yetkilisinin konu hakkındaki yorumu şöyle oldu:

“Satış sayılarına baktığımızda geçen yıl yüzde 17.5 oranında artış gördük. Özellikle denizaşırı yatırımların artmaya devam edeceğini düşünüyoruz.”

Kripto para piyasasındaki düşüşten etkilenen tek isim değil. Şu ana dek Bitmain gibi sektörün diğer önde gelen isimlerinin de bu düşüş yüzünden ağır bir darbe aldıklarını gördük.

Bithumb’ın geçtiğimiz yılın ağustos ayında bir güvenlik açığı yüzünden 30 milyon dolar değerinde para kaybetmesi de borsanın ağır bir darbe almasına yol açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment