Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs CEO’su, Kripto Para Alım Satım Platformunu Yalanladı!

The Block kaynağının aktardığı bir habere göre, dünyanın en büyük finansal kurumlarından birisi olan Goldman Sachs‘ın CEO’su geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen bir panelde kendi firmasının kripto paralarla ilgili bir planı olmadığını açıkladı.

Solomon, finansal hizmetler komitesine yaptığı açıklamada kendi firmasının asla bir kripto para alım satım masası kurma planı kurmadığını vurguladı. Ünlü CEO bunun yanı sıra Bloomberg tarafından Goldman’ın amacının Bitcoin gibi kripto para birimlerinin alınıp satıldığı bir platform kurmak olduğu haberinin de yanlış olduğunu belirtti.

”İlk olarak o Bloomberg makalesi doğru değildi. Aynı diğerleri gibi biz de şuan izliyor ve kripto para piyasası geliştikçe bunu anlamaya çalışıyoruz. Fiziksel teminatlı vadeli işlemlerini işleme koyduğumuz bazı müşterilerimiz var ancak bundan ayrı olarak hiçbir zaman bir kripto para masası kurma niyetine girmedik.”

Firmanın ileride herhangi bir tarihte bir kripto para  alım satım ürünü piyasaya sürüp sürmeyeceği sorusuna da yanıt veren Sachs CEO’su, ”ileride bir vakitte” bir kripto para alım satım platformu piyasaya sürebiliriz ancak uzun vadede bu para birimlerinin yaşayacağı da henüz kesin değil ifadesini kullandı.

Bunun yanı sıra Goldman Sachs yöneticilerinden Rana Yared geçtiğimiz Mayıs ayında New York Times kaynağına yaptığı açıklamalarda firmanın belirli müşteriler için fiziksel teminatlı Bitcoin vadelilerinde yardımcı olduğunu ve bunları işleme koyduğunu açıklamıştı. Goldman Sachs gibi bir devin kripto para sektörüne girmesi, birçok şeyi değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment