Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD: Kripto Paralar Hem Tehlike Hem de Fırsat

ABD’de ülkenin kredi birliği endüstrisini düzenleyen federal büro, yeni yayınlanan strateji planında kripto paraların hem yararlı hem zararlı olabileceğini söyledi.

Dün yayınlanan 2018-2022 Strateji Planı Taslağı’nda, Amerikan kredi birliklerini etkileyecek ekonomik trendlere ve bunların potansiyel politik sonuçlarına yer verilmiş. Gün geçtikçe büyüyen finansal teknolojiler ve bu teknolojileri benimseyen şirketler, kredi birliklerine karşı bir tehdit oluşturuyor.

Taslağa göre, kripto paraların geniş potansiyel kullanım alanları, kredi birliklerinin çalışma yöntemlerini değiştirebilecek teknolojilerden biri olarak belirtilmiş.

Taslağın yazarı ise konu hakkında şöyle düşünüyor:

Dijital paraların yükselen değeri birçok analiste göre tüketicilere, kredi birliklerine, bankalara, ve finansal yasa düzenleyicilerine hem risk hem de fırsat teşkil ediyor. Kripto paraların bu artış gösteren etkisi hiçbir zaman dinmeyecek, hatta 2022’den sonra bile ivme kazanacaktır.

Bitcoin ve Kripto paraların altında yatan teknoloji Blockchain, iş modellerine uyduruluyor

Taslakta belirtilmemiş olsa bile, halihazırda bazı kredi birlikleri Bitcoin ve benzeri kripto paraların altında yatan teknolojiyi kendi iş modellerine uydurmanın yollarını çoktan keşfetmeye başlamış.

Geçen yıl, bir grup enstitü “CU Ledger” adlı bir proje açıklamıştı. Bu proje blockchain teknolojisini kullanarak yeni hizmetler sunmayı hedefliyor. Geçen ay buna ek olarak, 50 adet kredi birliğinden oluşan bir konsorsiyum, CUSO adlı kredi birliği servis organizasyonu oluşturacaklarını açıkladı. Şimdilerde ise bu girişime destek olacak yatırımcılar bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment