Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WSJ: Goldman Sachs Şirketi Bitcoin Alım-Satımı Getirebilir

İnsanlar “para konuşur” dediklerinde haklılar, artık dijital para bile konuşuyor. Ünlü Amerikan gazetesi The Wall Street Journal’a göre, köklü yatırım bankası Goldman Sachs, yatırımcılarına Bitcoin alım-satım opsiyonu sunmaya hazırlanıyor.

Bu söylentiler doğru ise, Goldman Sachs, büyüyen kripto para endüstrisini müşterilerine sunan ilk büyük Wall Street şirketi olma yolunda. Grayscale’dan GBTC gibi borsa platformları kullanıma açık olsa da, Goldman gibi bir şirket yatırımcılara tamamen yeni bir kripto borsası deneyimi sunabilir. Şirketin sözcüsü bu kararı şöyle açıkladı:

“Dijital para piyasasına artan talebi karşılamak için müşterilerimize en iyi hizmeti vermenin yollarını araştırıyoruz.”

Regülasyonlar Artabilir

Bu tür haberler kripto paraların resmileşmesine ve devlet tarafından desteklenmesine işaret ediyor, fakat Bitcoin ve benzeri dijital para birimlerinin devlet tarafından incelemeye alınması ve yasalarla sınırlandırılması kaçınılmaz görünüyor.

Amerikan Merkez Bankası FED şimdiden kripto paraların daha detaylı incelenmesinde karar kıldı. Buna ek olarak, borsa ve sermaye piyasalarını düzenleyen SEC, ICO’larında incelemeye alınması için yasalar çıkarıyor.

Kar etmek için fiyat dalgalanması şart

Yükselme eğilimli borsa piyasasına rağmen, Goldman şirketinin geliri geçtiğimiz yıla göre %21 azalmış, ve görünüşe göre market fiyatlarının oynaksızlığı bu sorunun kaynağı. Şirket, borsada panikle yapılan alım ve satımlardan faydalanamamış. Bu sebeple, müşterilerinin kar etmesini sağlamak adına, şirket daha kırılgan marketlere yönelebilir. WSJ bu durumu aşağıdaki gibi değerlendiriyor:

“Bir zamanlar Wall Street’in en çevik yatırım şirket olarak bilinen Goldman, rakiplerine karşı yenik düşüyor. Şirketin sabit gelir bölümü geçen yıl ve geçtiğimiz Haziran ayı arasında %21 zarar etti. Bunun sebebi ise sundukları yatırım seçeneklerinin kötü performansı…”

Klasik hisse yatırımcılarının Bitcoin’i keşfetmesi iyi mi kötü mü olacak ileride göreceğiz. Ne olursa olsun, kripto para birimlerindeki talebin gözle görülür artışı, Jamie Dimon gibi liderlerin sözlerini adeta çürütüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment