Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Likidite Sağlamanın Yollarını Arıyor

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Temsilciler Meclisi’ne bağlı bir komitenin toplantısına katıldı ve ülke ekonomisiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

The Hill’in haberine göre Donald Trump hükümeti, vatandaşlara vergi beyanı yapmaları için tanınan süreyi uzatmayı planlıyor. Hükümetin amacı bu sayede likiditeyi korumak:

“Belli başlı vergi mükelleflerinin ve küçük ölçekli işletmelerin vergilerini erteleyerek onları biraz rahatlatmayı düşünüyoruz. Bazı vergileri erteleyerek ekonomiye 200 milyar dolarlık bir likidite sağlayabileceğime inanıyoruz.”

Hükümetin amacı Corona Virüsün ekonomide yarattığı etkiyi azaltarak piyasaları kontrol altına almak. Hükümet ayrıca özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeleri kurtarmaya çalışıyor. İnsanlar Corona Virüsü paniği yüzünden evlerinden çıkmamaya başladılar. Birçok insan büyük marketlerden alışveriş yapıp erzak stokluyor. Bu da KOBİ’lerin işini ciddi anlamda zedeliyor. Hazine Bakanı Mnuchin de bu konuya değindi ve şunları söyledi:

“Kendi kendini karantinaya alması gereken ya da evde, aile fertleriyle birlikte kalması gereken çok fazla sayıda işçi olacak. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin bu yüzden edeceği zararı devlet karşılamalı.”

Durgunluğa Karşı Önlem

ABD Hükümetinin amacı KOBİ’lerin Corona Virüsünden etkilenmemeleri, daha doğrusu olabildiğince az şekilde etkilenmelerini sağlamak. Hükümet bunun için yukarıda saydığımız şeylerin yanı sıra Küçük İşletme Yönetimi’ne de daha fazla ödenek vermeyi planlıyor. Bu sayede daha fazla KOBİ’ye, daha yüklü miktarlarda kredi verilebilecek.

ABD bu ve benzeri adımlarla olası bir ekonomik durgunluğu önlemeye çalışıyor gibi görünüyor. Buna benzer önlemler kısa süre önce Avustralyalı yetkililer tarafından da alındı. Bugün paylaştığımız yazıda Avustralya’nın yerli KOBİ’lere ve emeklilere nakit yardımında bulunacağını aktardık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment