Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Medyasından Fox Blockchain Platformu İçin Popüler Altcoin ile İş Birliği Yaptı!

ABD’li medya firması Fox Corporation, blokzinciri tabanlı bir medya platformu olan Verify’ı hayata geçirmek için Polygon’u (MATIC) tercih etti.

Fox News, Fox Sports ve Tubi Media Group gibi markaları yöneten bir medya şirketi olan Fox Corporation, blokzinciri tabanlı Web3 platformu Verify‘ı başlattı. Şirket bu platformun altyapısı için Polygon ile çalışmayı tercih etti.

Fox Corporation tarafından piyasa sürülen Verfiy, yapay zeka tarafından üretilen sahte haberleri ayırt etmek, haber kaynaklarını doğrulamak ve orijinalliklerini kanıtlamak için kullanılacak. İçeriklerin doğrulanması Polygon altyapısı sayesinde çok daha hızlı ve koordine yürütülecek.

Konu hakkında resmi açıklamada bulunan Polygon, Verify’ın sektördeki konumuna ve kendilerinin bu projenin hangi noktalarında yer alacaklarına açıklık getirdi:

Yapay zeka araçlarının ve yapay zeka tarafından oluşturulan medyanın yükselişiyle gerçeği yalanlardan ayırmak zorlaşıyor. Herhangi bir içeriğin kaynağını ve orijinalliğini kanıtlamak artık her zamankinden daha önemli. Fox Corporation’ın (Polygon PoS üzerine kurulu) Verify’ı burada devreye giriyor. İçeriğin doğrulanmasına yönelik açık kaynaklı bir protokol olan Verify’ın genel beta sürümü bugün başlatıldı. Bu, herhangi bir medya şirketinin makalelerden ses ve görüntülere kadar içerikleri kaydedebileceği ve AI platformlarına kullanım hakları verebileceği anlamına gelir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!