Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Montana Eyaletindeki Madenciler Bitcoin Yasasına Kavuştu: Vali İmzaladı!

Montana Valisi Greg Gianforte, eyaletteki Bitcoin (BTC) ve kripto para madencilerini koruyan yasa tasarısını imzaladı.

Montana Eyaleti Valisi Greg Gianforte, eyaletteki yerel yönetimlerin Bitcoin ve kripto para madencilerine yönelik ayrımcı yasalar çıkarmasını büyük ölçüde engelleyen yasa tasarısını 2 Mayıs tarihinde onayladı.

Onaylanan tasarı kapsamında, madencilik firmalarına ayrımcı elektrik kullanım fiyatları verilememesinin ve kripto para ödeme işlemlerinin vergilendirmemesinin amaçlandığı belirtildi.

Tasarının diğer eyaletlerdeki kripto para ve madencilik ekosistemine karşı çıkarılan yasalara bir önlem olarak imzalandığı öne sürüldü. Valinin kararı birçok blockchain ve kripto para lobisi tarafından olumlu yönde tepkiler aldı.

Kripto lobisi Satoshi Action Fund CEO’su Dennis Porter, yakın zamanda Arkansas Temsilciler Meclisi ve Senatosu’nun benzer bir yasa tasarısını onayladığını ve Vali Sarah Sanders’ın yasayı imzaladığını ancak henüz kamuoyuna açıklanmadığını öne sürdü.

Geçtiğimiz ayın ortasında Teksas Eyaleti, Bitcoin madencilerinin yararlandığı enerji teşviklerini kısıtlamaya yönelik bir yasa tasarısını onaylamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!