Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’e Kripto Para Türev Borsası LedgerX Satışı İçin Mahkemeden Onay

Delaware Mahkemesi iflas eden FTX’e ait kripto türev borsası LedgerX’in satış işlemini onayladı.

ABD Delaware Bölge Mahkemesi tarafından 4 Mayıs tarihinde yayınlanan mahkeme belgelerinde, FTX’in iştiraki LedgerX’in, Miami International Holdings’in bir iştiraki olan M7 Holdings’e satılması işlemini onayladı. Satış işleminden elde edilecek gelirin yaklaşık 50 milyon dolar olacağı belirtildi.

Duruşma sırasında FTX avukatları satışa karşı herhangi bir itirazda bulunulmadığını beyan etti. LedgerX’in diğer taliplerinden biri olan OKC USA Holding adına konuşan bir sözcü, karara itirazlarının olmadığını ancak FTX borçlularının bankacılık ortağı Bruce Mendelsohn tarafından yapılan bir beyan ile ilgili olarak tazminat haklarının saklı tutulduğunu bildirdi.

Mendelsohn’ın OKC’nin ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Hükümetine dair yükümlülüklerine ilişkin doğrululuk payı bulunmayan açıklamalar yapıldığını ifade etti.

Duruşmanın yargıcı Jhon Dorsey, tüm beyan ve belgeleri okuduğunu ve bundan memnun kaldığını belirtti. Dorsey, dosyanın oldukça kolay olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz ayın sonunda iflas açık artırmasında FTX satış işlemini onaylamıştı. Bugün mahkemenin de onayıyla satış netlik kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!