Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’den Onay Çıktı: Kripto Para Türev Borsası LedgerX Resmen Satılıyor

İflas eden FTX’e ait kripto türev borsası LedgerX, borsanın alacaklılarına ödeme yapılabilmesi adına satılıyor.

FTX, iflasının ardından yeni likidite kaynakları sağlamak amacıyla sahip olduğu değerli kuruluşları satmaya devam ediyor. Yakın tarihli bir iflas açık artırmasının sonucunda borsanın ABD ayağı FTX.US’in bünyesinde bulunan LedgerX, Miami International Holdings‘in iştiraki M7 Holdings‘e satılıyor. Bu satış sonucunda alacaklıların toplamda elde edeceği tutarın 50 milyon dolar olması bekleniyor.

FTX.US, LedgerX’in ana şirketi Ledger Holdings’i Ekim 2021’de 298 milyon dolara satın almıştı fakat içinde bulunduğu bu kötü durumda aldığından çok daha ucuz bir fiyata satmak zorunda kaldı. M7 Holdings ile yapılan anlaşmanın FTX’in işlemlerini denetleyen ABD iflas mahkemesi tarafından onaylanması bekleniyor. Anlaşmanın onaylanması için 4 Mayıs’ta bir satış duruşması yapılması planlanıyor.

FTX CEO’su John J. Rray konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

MIH ile bu anlaşmaya varmaktan memnuniyet duyuyoruz; bu anlaşma, paydaşlara geri kazanım sağlamak için elimizdeki varlıklardan para kazanmaya yönelik devam eden çabalarımızın bir örneğidir.

FTX ve iştirakleri borsaya ait değerli kuruluşları ve ciddi yatırımları satarak alacaklarına ödeyeceği yüklü miktarı toparlamaya devam ediyor. FTX avukatları geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir duruşmada yaptıkları açıklamada toplamda 7,2 milyar dolar değerinde varlığın kurtarıldığını belirtmişti. Avukatların açıklamasına göre FTX, daha geniş çaplı bir planının parçası olarak önümüzdeki temmuz ayında yeniden yapılandırma planı sunmayı düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!