Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den 1 Milyarlık Voyager Anlaşmasında Geri Adım: Feshetti!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Voyager Digital’in satın alınmasına yönelik 1 milyar dolarlık anlaşmayı feshetti.

İflas eden kripto kredi platformu Voyager 25 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabından yayınladığı gönderide, gün içerisinde Binance’in ABD iştiraki Binance.US’den aralarındaki 1 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshettiğini belirten bir mektup aldıklarını açıkladı. Ancak platform, bölüm 11 planının Voyager platformu aracığıyla nakit ve kripto varlıkların müşterilere doğrudan dağıtılmasına izin verdiğini ekledi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Voyager Teminatsız Alacaklılar Komitesi, Binance’in kararından vazgeçmesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını ancak komitenin iflas planında yer alan kendi tasfiyesini gerçekleştirme seçeneğinin hızla masaya yatırıldığını ve konu hakkında hazırlıklara başlandığını belirtti.

Öte yandan Binance.US anlaşmanın feshi hakkında şu ifadelerde bulundu

Binance.US, Voyager ile varlık satın alma anlaşmasını feshetme hakkını kullanmak gibi zor bir karar verdi.

Bu süreç boyunca umudumuz Voyager müşterilerinin, varlıklarına kripto para olarak erişmelerine yardımcı olmak olsa da, ABD’deki düşmanca ve belirsiz düzenleyici ortam tüm Amerikan iş dünyasını etkileyen ve ön görülemeyen bir çalışma ortamı getirdi.

Müşterilerimizin dijital varlık ekonomisine katılabileceği güvenli bir platform oluşturmaya odaklandık.

Anlaşma kapsamında, Binance.US’in satın alımın dört ay içerisinde sonuçlanmaması durumunda cayma hakkının bulunduğu belirtildi. Ancak borsanın, Voyager’dan aldığı tüm müşteri bilgilerini imha etmek zorunda olduğunun altı çizildi.

Müşterilerin tasfiyenin Binance.US tarafından satın alma anlaşması sonrasında gerçekleşmesi durumunda %73’e yakın bir geri ödeme alabilecekken tasfiyeyi Voyager’ın yapması durumunda geri ödeme oranının %48’e kadar düşebildiğine dikkat çekildi.

Anlaşmanın, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) Binance.US’e açtığı kayıt dışı borsa faaliyeti davası için bir diyet olarak feshedildiği iddiaları ise Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) tarafından bir “omuz silkme emojisi” ile cevaplandı.

Voyager, geçtiğimiz hafta ABD hükümetiyle anlaşarak satın alma anlaşmasını devam ettirme kararı almıştı.

Coingecko verilerine göre haberin açıklanması sonrasında platformun yerel token’ı VGX, 0,393 dolar seviyesinden 0,249 dolar seviyesine gerileyerek %37’ye yakın değer kaybetti. Daha sonrasında bir miktar yükseliş yaşayan token, yazım itibariyle 0,282 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!