Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Posta Servisi Blockchain Kullanacak

Yeni yayımlanmış olan bir patent başvurusu ABD Posta Servisi’nin dijital güvenlikli bir sistem oluşturmak için Blockchain teknolojisini gözden geçirdiğini ortaya çıkardı.

22 Mart tarihinde “Dijital Güvenlik Mimarisi İçin Yöntemler ve Sistemler” adı ile yapılan patent başvurusu ortaya çıkmıştı fakat asıl başvuru geçtiğimiz Eylül ayında yapılmıştı. Yapılan başvuru, günümüzde sunulmakta olan araçların kullanıcıların emniyetini sağlayacak yeterli ve istenen güvenlik düzeyinde olmadığını belirterek, işlemler üzerinde izinsiz bir şekilde yapılan değişiklikler ve güvenli olmayan mesajlaşma başta olmak üzere diğer güvenlik konularına dikkat çekti.

Yapılan başvurudan bir alıntı:

“Çevrim içi çözümler ile etkileşimimizi devam ettirmek için bir çok muhteşem sebep var. Fakat bunu yaparken ortaklaşa ve açık kaynak kodu ile yaratılan bazı çevrim içi çözümleri kullanırken onların güvenli, uygulanabilir ve sağlam olduklarından emin olmalıyız ki bu sayede bu alandaki girişimlerimize devam edebilelim.”

ABD Posta Servisi’nin yapmış olduğu başvuruda sistem hakkında e-posta üzerine ve kullanıcılara açık ve özel anahtarlar sunulması olmak üzere bazı noktalara değinildi. Aynı zamanda “kullanıcılardan alınan kayıtların ayarlanarak Blockchain üzerindeki bir kayıta eklenmesi” diye açıklanan olası bir Blockchain işlevinden de bahsedildi.

Başvuruya göre bu bahsedilen bölümlerden bazıları birlikte çalışabilir, örneğin Blockchain ile e-posta işlemleri.

ABD Posta Servisi’nin yapmış olduğu başvuru ayrıca özel bir tür “dijital token“dan bahsetmekte fakat bunun daha önceden bahsedilen Blockchain teknolojisi ile ileride birlikte çalışıp çalışmayacağı konusunda açıkça bir bilgi bulunmamakta. Belgede token ile yalnızca kullanıcıların kayıtlarının Blockchain üzerinde açılmasına yarayacağı belirtilmekte. Belgenin devamında ise:

“Özel dijital tokenların Blockchain üzerinde kayıtlanması bu işlemlerin oluştuğuna ve kimler arasında yapıldığına dair spesifik kanıtlar oluşturacaktır.”

Bu gelişme özellikle geçmişe baktığımızda oldukça ilgi çekici olmakta çünkü 2016 yılında ABD Posta Servisi yaptığı bir açıklamada kendi kripto para birimlerini çıkarma ihtimallerinin yanı sıra tedarik zinciri uygulamaları teknolojisi için de Blockchain teknolojisini kullanabileceklerini belirtmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment