Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toronto Menkul Kıymetler Borsa İşletmecisinden Kripto Para Platformu Girişimi

Kanada merkezli borsa işletmecisi TMX Group’un tamamına sahip olduğu bir iştirakı, kripto para aracılık platformu oluşturacağını duyurdu.

Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nın işletmecisi olarak bilinen TMX, Perşembe günü planlarını açıkladı ve platformun yıl ortasında piyasaya sürüleceğini belirtti. Platform en akışkan iki para birimi olan Bitcoin ve Ether’in alım satımına izin verecek.

Girişim, TMX iştiraki Shorcan Digital Currency Network (DCN) ve merkezsizleştirilmiş finansal hizmetler sağlayıcı olan Paycase Financial ortaklığı ile gerçekleşecek. BMO Financial Group, Shorcan DCN’ye bankacılık hizmetleri vermeyi kabul etti.

Paycase CEO’su Joseph Weinberg, kripto para birimi aracı platformunun piyasaya sürülmesinin, “kripto para birimlerinin gerçek kurumsallaşması” olduğunu belirterek, ana akım finans ve gelişmekte olan kripto varlık sistemi arasında bir köprü kurmaya yardımcı olacağını söyledi.

Weinberg bir açıklamada, “İlk defa halka açık kripto para aracılık komisyonu olarak, bu anlaşma kripto para birimlerinin varlık sınıfı olarak gerçek kurumsallaşmasını temsil ediyor”, dedi.”Paycase’nin TMX ile ortaklığı, blockchain ekosisteminde büyük bir problemi çözdü. Bu ortaklık ile, kripto para dünyası ve geleneksel finansal piyasalar arasındaki ilk büyük köprüyü kurduk.”

Bu arada TMX, girişimin firmanın dijital stratejisinde önemli bir adım olduğunu belirtti.

TMX Group’un kurumsal inovasyon ve geliştirme müdürü John Lee, “Shorcan DCN, TMX Group’un dijital stratejisinin yürütülmesinde önemli bir adımı temsil ediyor. Yeni teknolojiler küresel finans sektörünü yeniden şekillendirmeye devam ederken, geleneksel ve geleneksel olmayan pazarlardaki müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için işimizi geliştirmenin yeni yollarını araştırmaya devam ediyoruz”, dedi.

Hareket TMX ve kripto para dünyası arasında daha ileri bağlantılar tesis ediyor.

CCN’in bildirdiği gibi, birkaç kripto para birimi şirketi, TSX Girişim Borsası (TSX-V)’nın halka açık listesinde görüldü, bunlardan en önemlisi Galaxy Digital.  Galaxy Digital milyarder risk fonu yöneticisi Mike Novogratz tarafından kurulan bir kripto varlık ticaret bankası.

Kanada’nın en önemli kripto para borsalarından biri olan Coinsquare, 2018’in sonlarına doğru ana TSX borsasında bir IPO tutacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment