Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Savunma Bakanlığı’na Bağlı Bu Teşkilat Blockchain Atölyesi Düzenleyecek

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı İleri Savunma Araştırma Projeleri Teşkilatı (DARPA), önümüzdeki yılın Şubat ayında yeni bir Blockchain atölyesi düzenleyecek.

DARPA’dan Blockchain Atölyesi

ABD Savunma Bakanlığı bünyesindeki DARPA, 14-15 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenleyeceği etkinlikte Blockchainl ile ilgili çeşitli araştırmalar yapacak.

DARPA’nın Bilgi Yenilik Ofisi (I2O) tarafındna paylaşılan bildiriye göre DARPA özellikle “izinsiz” dağıtılmış defter teknolojileriyle ilgileniyor. Yayınlanan bildiriye göre “izinsiz” terimiyle kastedilen şey; herkesin giriş sağlayabildiği bir platform.

Yayınlanan bildiride bu alanda zaten birbirinden farklı araştırmaların yapıldığı belirtiliyor. Ancak DARPA’nın amacı şu ana kadar üstünde pek durulmamış, kapsamlı bir şekilde araştırılmamış detayları incelemek.

Atölyenin Programı

DARPA, düzenleyeceği atölyede başlıca üç konuyu ele almayı planlıyor. Bunlardan ilki yukarıda da belirtildiği üzere izinsiz platformların araştırılması.

Teşkilatın diğer amacı, ekonomi bağlamında kullanılan dağıtılmış defter teknolojilerinin güvenlik düzeylerini araştırmak.

DARPA’nın ele alacağı üçüncü konu ise Blockchain gibi merkezsiz platformların “merkezileşme” süreci. Konu hakkında yayınlanan bildiriye göre DARPA bu gibi merkezsiz platformların merkezileşme süreciyle ilgili yeni analizler yapacak.

DARPA, Blockchain teknolojisinin diğer tüm konuların yanı sıra özellikle veri güvenliği ve veri depolama konularında kullanılabileceğini de düşünüyor. DARPA’nın yayınladığı bildiriden bir kesit şu şekilde:

“Dağıtılmış defter teknolojileri özellikle kripto paralar ve Blockchain sayesinde ön plana çıktılar. Bu teknolojiler özellikle güvenlik, veri depolama gibi alanlarda ciddi işlevlere sahipler. Bu teknolojiler Savunma Bakanlığı’nın da işine yarayabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment