Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Komünikasyon Devi Blockchain’i Araştırmaya Başladı

KT Corporation, komünikasyon alanında Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor.

Telekomünikasyon ve Blockchain

Güney Kore‘nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan KT Corporation, Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyor.

Yerel haber kaynaklarından EDaily tarafından yapılan habere göre komünikasyon konusunda 50 yıllık bir tecrübeye sahip olan Güney Kore merkezli KT SAT, Blockchain gibi yeni teknolojiler hakkında çeşitli araştırmalar yapmaya başlıyor.

Şirket bundan birkaç gün önce “2018 KT SAT Partners Day” adlı etkinlikte yaptığı duyuruda KT SAT Eco Alliance adlı yeni bir proje başlattığını açıkladı. Bu yeni projenin amacı nesnelerin interneti, sibergüvenlik, 5G, Blockchain gibi alanlarda çalışma yapmak isteyen şirketleri bir araya getirmek.

Yerel gazetelerden EDaily’nin haberine göre KT SAT, bilgi ve komünikasyon teknolojileri alanındaki yeni teknolojilerle ilgili de bazı adımlar atmak istiyor. Şirket özellikle şifre güvenliği, Blockchain ve uluslararası denizcilik uydusuyla desteklenen komünikasyon platformlarını inceliyor. Şirketin bu alanlar hakkında çeşitli atölyeler, seminerler ve münakaşalar düzenleyeceği belirtiliyor.

KT SAT CEO’su Han Won-sik, katıldığı etkinlikte oluşturulan bu yeni proje hakkında konuştu. Won-sik tarafından yapılan açıklamalara göre KT SAT Eco Alliance, şirketlerin hem yerel hem de küresel uydu piyasasındaki standartlarına uyum sağlamalarına yardımcı olacak. Won-sik ayrıca bilgi ve komünikasyon alanındaki yeni teknolojilerin bir an önce araştırılması gerektiğini düşünüyor.

IBM bundan yalnızca birkaç hafta önce İspanya’nın dev komünikasyon şirketlerinden Telefonica ile işbirliği yapmaya başladı. Bu işbirliğinde de Blockchain teknolojisinden faydalanılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment