Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfury Rusya’daki Bir Üniversite ile Anlaştı, Amaç Blockchain Projelerini Desteklemek

Bitfury ve Ekonomi Plehanov Rus Üniversitesi, Blockchain projelerinin gelişimine katkıda bulunmak için bir araya geliyor.

Yeni Projelere Katkı

Kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden Bitfury, Blockchain sektöründe faaliyet gösteren projelerin gelişimine katkı sağlayabilmek için Ekonomi Plehanov Rus Üniversitesi ile işbirliği yapmaya başladı.

Ekonomi Plehanov Rus Üniversitesi, Blockchain projelerinin gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra çeşitli dersler ve eğitici içerikler de sunacak. Bu derslerin amacı Blockchain ve genel olarak dijital teknolojilerin kullanımında “uzman isimler” yetiştirmek.

Bitfury’nin Rusya ofisinin yöneticisi olan Dmitry Ufaev, Ekonomi Plehanov Rus Üniversitesi ile başlatılan bu yeni projenin bir hayli verimli olacağına inanıyor.

Forklog tarafından yapılan habere göre Bitfury ve Ekonomi Plehanov Rus Üniversitesi tarafından yönetilecek olan bu projeye Rusya’daki Dijital Gelişim, Komünikasyon ve Medya Bakanlığı da destek verecek. Bakanlık tarafından konu hakkında yapılan açıklamalara göre Blockchain projelerinin gelişimi, zaman içerisinde kamu kurumlarındaki hizmetlerin de gelişmesini sağlayabilir.

Dünya genelinde Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırma yapan üniversitelerin sayısı git gide artış gösteriyor. Yaklaşık bir ay önce paylaştığımız haberde Hacettepe Üniversitesi’nin de bu alanda ders vermeye başladığını belirttik. Ayrıca Coinbase tarafından birkaç ay önce yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en iyi ilk 50 üniversitesinin yüzde 42’si Blockchain ve kripto para konularında ders veriyor.

Bugün paylaştığımız bir diğer haberde ise bir kripto para borsasıyla işbirliği yapmaya başlayan Lüksemburg merkezli bir üniversiteden bahsettik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment