Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Savunma Bakanlığı’nın Yarışmasının Galibi Blockchain Oldu

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (DoD), bu hafta gerçekleştirdiği Advanced Manufacturing Olympics kapsamında bir dizi yarışma düzenledi. Yarışmalarda çeşitli teknik aşamalardan geçerek birincilik sahibi olan isim ise blockchain tabanlı bir teknoloji şirketi SIMBA Chain oldu.

ABD Savunma Bakanlığı’nca 20-13 Ekim arasında Advanced Manufacturing Olympics yarışmaları düzenlendi. Bu yarışmalar kapsamında Bakanlık, çeşitli geliştirici ve akademisyenleri işe almayı planlıyordu. Olimpiyatlar ile birlikte ABD ordusunun askeri tedarik zincirindeki kritik parçaların üretimi ve tesliminde yeni teknolojilerin kullanılması hedeflendi. Yarışmanın kazananı ise Boeing gibi katılımcıları eleyen blockchain tabanlı teknoloji şirketi SIMBA Chain oldu.

Savaş alanı simülasyonu kuruldu

Yarışmalar sebebiyle Savunma Bakanlığı, meydan okumalar için kurgusal bir adanın kuşatma altında olduğu bir simülasyon tasarladı. Bu simülasyon kapsamında yarışmalardan çeşitli aşamaları geçmeleri istendi. Bu görevleri başarıyla geçen blockchain tabanlı şirket SIMBA Chain, birinciliğin ve 100 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.

blockchain
SIMBA Chain ekibi. Kaynak

Konuyla alakalı SIMBA Chain CEO’su Joel Neidig, şunları söyledi:

“Düzenlenen yarışmalarda görevleri tamamlayabilmemiz için tam altı günümüz vardı. Görevler sırasında savaş alanına kritik parçaları teslim etmek ve saha hastanelerini çalışır tutmak gibi eksiksiz çözümler üretmemiz istendi. Diğer yarışmacılardan bizi farklı kılan şey ise her fiziksel zorluğu nasıl karşıladığımızda saklıydı. Biz, siber tehditlerin de modern savaşta giderek artan bir role sahip olduğunu düşünüyoruz.”

ABD seçimleri Bitcoin fiyatını etkileyecek mi?

Grayscale CEO’su Barry Silbert, ABD başkanlık seçimlerinin Bitcoin (BTC) fiyatını değiştirip değiştirmeyeceği ile alakalı bir yorumda bulundu. Silbert, yorumunda ise seçimlerden ziyade Bitcoin fiyatını etkileyecek şeyin çıkacak teşvik paketi olduğundan bahsetti.

Silbert, teşvik paketinin Bitcoin fiyatını neden etkileyeceğini de açıkladı. Silbert’a göre seçim sonucu ne olursa olsun hükümet, bir yardım paketi çıkarmak zorunda. Buna göre bu hamle ile piyasaya daha fazla dolar enjekte edilebilir. Bu durum da enflasyon oranının dolar aleyhine işlemesine sebep olabilir. Çıkacak teşvik paketi ile birlikte Bitcoin, ilkindeki gibi bir yükselme yaşarsa Bitcoin yatırımcıları için bu durum Silbert’a göre çok kârlı olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!