Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy CEO’su Bitcoin Full Node Çalıştırdıklarını Duyurdu

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, şirketin bir aydan fazla süredir Bitcoin Core 0.20.1 tam düğümlerini (full node) çalıştırdığını duyurdu. Saylor, konuyla ilgili olarak MicroStrategy’nin Bitcoin ağını büyütme konusunda üzerine düşeni yapmaktan büyük heyecan duyduğunu dile getirdi.

Cryptopotato’da MicroStrategy’nin Bitcoin tam düğümlerini (full node) bir aydır çalıştırdığı haberi paylaşıldı. Habere göre MicroStrategy CEO’su, hem şirket için hem de kendisi için satın aldığı Bitcoin’lerin ardından Bitcoin Core’un son sürümünün full node’larını çalıştırdıklarını aktardı.

Full node çalıştırmak, blockchain ağındaki tüm işlem ve blokları doğrulamak demektir. Bunu yapmak için gerekenler güçlü donanım, çok iyi bir internet bağlantısı, donanımın güç kaybı yaşamaması şeklinde sıralanıyor. Michael Saylor ise MicroStrategy’nin tam node çalıştırma kapasitesi olduğunu ve bunu başardığını söyledi.

Michael Saylor’ın açıklamasına tepkiler gecikmedi

MicroStrategy CEO’su Twitter’da paylaşım yaptıktan sonra bazı kullanıcılar tepki gösterdi. İçlerinden en ses getireni ise Chris Belcher’in yorumu oldu. Belcher, Saylor’a yanıt olarak şunları söyledi:

“Tam bir yanlış anlaşılma. Yalnızca full node çalıştırmak pek fazla destek sağlamaz. Eğer Bitcoin dijital altın ise, tam düğümünüz gelen altının gerçek olup olmadığını kontrol eden kendi kişisel kuyumcunuz gibidir. Dolayısıyla, Bitcoin’i gerçekten desteklemek için kendi full node’unuzu kullanmalısınız.”

Belcher, yaptığı yoruma gelen yanıtlarda MicroStrategy’nin para transfer işlemlerinde de full node cüzdanlarını kullanması gerektiğini de belirtti.

MicroStrategy CEO’su HODLer olduğunu açıklamıştı

Saylor, kendisinin bir Bitcoin HODLer olduğunu açıklamıştı. Kişisel portföyü yaklaşık 235 milyon dolar değerinde 17.732 Bitcoin içeriyor. 26 Ekim tarihli bir röportajda da günümüzde tek yatırım fırsatının altın veya büyük teknolojiler olduğunu söyledi. Konuşmasında, en iyi yatırım fikrinin ise Bitcoin olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!