Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale CEO’su: ABD Seçiminde Kazanan Bitcoin Olacak

Grayscale CEO’su Barry Silbert ABD başkanlık seçimlerinde çıkan sonucun Bitcoin fiyatını etkilemeyeceğini, bu süreçte BTC’yi ilgilendiren tek şeyin çıkacak olan teşvik paketi olduğunu söyledi.

Grayscale CEO’su Barry Silbert, önümüzdeki hafta ABD‘de gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinin Bitcoin’e etkisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim 3 Kasım’da Donald Trump ve Joe Biden arasında gerçekleşecek. Sibert’a göre Trump ya da Biden’ın seçilmesi Bitcoin için bir şeyi değiştirmeyecek, kazanan Bitcoin olacak.

“Teşvik paketine mecburlar”

Barry Silbert, seçim sonucu ne olursa olsun hükümetin bir yardım paketi çıkarmak zorunda olduğunu iddia etti. Silbert’a göre bu hamle ile piyasaya daha fazla dolar enjekte edilmesi ve giderek endişe verici bir hale gelen enflasyon oranının doların aleyhine işleyeceğini öne sürdü.

Grayscale CEO’su iki adayın da para basımını durduramayacağını ve Bitcoin’i ilgilendiren tek şeyin de bu olduğunu vurguladı. Silbert’a göre böyle bir senaryoda Bitcoin, seçimin sonucundan hangi isim çıkarsa çıksın kazanan tarafta olacak. Tarih tekerrür eder ve ilk teşvik paketi sonrası olduğunu gibi Bitcoin bir sıçrama yaşarsa ilerleyen günler lider koin yatırımcıları için daha da parlak olabilir.

Grayscale raporu: 2020 BTC için iyi bir yıl oluyor

Grayscale daha önceden CEO Silbert’ın açıklamaları ile paralel bir rapor açıkladı. Göstergeler Bitcoin’in 2019’a göre 2020 yılında daha iyi performans gösterdiğini ortaya koyuyor. 2019 yılında ABD’li yatırımcıların %36’sı Bitcoin’e ilgi gösterirken, bu yıl oran %55’e yükseldi.

ZyCrypto’nun haberine göre bu artış Bitcoin için potansiyel yatırımcılar arasında giderek artan farkındalığa işaret ediyor olabilir. Artık daha fazla yatırım Bitcoin’den haberdar ve BTC ile ilgili daha fazla şey biliyor. Ayrıca bu yalnızca “ilgi gösteren” yatırımcıların gerçek anlamda bir BTC yatırımcısına dönmesi ile BTC’nin kitlelere ulaşmasını gün geçtikçe daha mümkün kılıyor. 2019 yılında sadece ABD’de yaklaşık 21 milyon Bitcoin yatırımcısı varken şu an bu sayı 32 milyona kadar ulaştı.

Grayscale-ABD-bitcoin

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!