Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Arzının Kaçı Borsalarda Tutuluyor?

Analiz platformu ViewBase, Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) ile alakalı yeni bir analiz yayımladı. Buna göre sirkülasyondaki Ethereum arzının %24’ü borsalarda tutuluyor. Bu oran, borsalardaki Bitcoin oranının tam üç katı.

ViewBase’in ulaştığı sonuca göre borsalardaki toplam Ethereum (ETH) miktarı 26 milyon 768 bin 260 adet. Bu da toplam Ethereum’un %23.6’sına denk geliyor ve bu toplamın tutarı ise 10.3 milyar dolar ediyor. ViewBase’e göre dolaşımdaki Bitcoin arzının ise sadece %8.1’i borsalarda tutuluyor.

En çok Coinbase’te

ViewBase, 26 milyon 768 bin Ethereum’un neredeyse 26 milyonunun 10 merkezi borsa tarafından tutulduğunu açıkladı. Bu borsaların başında ise Coinbase geliyor. Coinbase, tek başına 8 milyon 521 bin 807 Ethereum’u bünyesinde barındırıyor. Bu da Ethereum arzının %7.5’ine denk geliyor. Buna karşılık Bitfinex 5.2 milyon, Huobi ise 3.2 milyon ETH rezervine sahip.

Analiz firması Glassnode’unda da buna benzer bir araştırması bulunuyor. Buna göre Glassnode, borsalarda tutulan Bitcoin sayısının önemli ölçüde azaldığını duyurdu. Bitcoin, borsada, Şubat’ta 2.97 milyon adet bulunarak tüm zamanların en yüksek seviyelerini görmüştü. Ancak yakın zamanda 2.6 milyonun altına düşen Bitcoin, bu durumu bu düşüşle değiştirdi.


Wrapped Bitcoin (WBTC) tokenına talep artıyor

Şu anda 1.5 milyar doları aşan bir piyasa değeri ile Wrapped Bitcoin (WBTC), Ethereum’da tutulan toplan BTC’nin %80’ini oluşturuyor. Bu da resmi web sitesine göre, Wrapped Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığı anlamına geliyor. Wrapped Bitcoin, Ethereum ağında kullanılmak üzere tokenize edilmiş en popüler Bitcoin sürümü olarak biliniyor.

Bitcoin’in son zamanlarındaki kazanımları, Wrapped Bitcoin’in yükselen piyasa değerine katkıda bulunmuş gibi görünüyor. Ancak bu tokenın büyümesini tetikleyen temel faktör ise yalnızca bu değil. DeFi’de özellikle yield farming için kullanılan Wrapped Bitcoin’in ani büyümesini en çok artan talebin etkilediği düşünülüyor. Açıklananlara göre şu anda DeFi protokollerinde kilitli 164 binden fazla Bitcoin bulunuyor. Bu da Bitcoin’in dolaşımdaki tüm arzının yaklaşık %0.85’ine denk geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!