Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senatörü Cynthia Lummis: Fed, Bitcoin (BTC) Satın Alarak Bilançosunda Yer Vermeli

ABD Senatörü Cynthia Lummis, ABD Merkez Bankası Federal Rezerv’e (Fed) bilançosunda bitcoin’e (BTC) yer vermesi gerektiğini önerdi.

Senatör Lummis, Hatch Vakfı tarafından 17 Şubat tarihinde düzenlenen kripto ekonomisinin geleceği konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Konuşması sırasında panel moderatörü Matt Sandgren’in bir sorusu üzerine 40 milyar doların üzerinde döviz rezervine sahip olan Fed‘in bitcoin satın alması hakkında “Dürüst olmak gerekirse harika bir fikir olduğunu düşünüyorum.” ifadelerine yer veren Lummis;

Yasal ve düzenleyici bir çerçeve olduğunda, bu çok anlamlı olacaktır. Bitcoin’in tamamen merkeziyetsiz olması onu zamanla daha yaygın hale getirecek ve bu, Fed’in bilançosunda bitcoin’e yer vermesini gerektirecek.

açıklamalarında bulundu.

Panelde yer alan Fed’de denetimden sorumlu eski başkan yardımcısı Randal Quarles, Fed’in bilançosunu korumak için bitcoin almasının en iyi tercih olacağını ancak pek çok politik ve ekonomik nedenden dolayı bunun yakın zamanda gerçekleşeceğini düşünmediğini söyledi.

Panelde bitcoin ile nasıl tanıştığını ve damadının ona nasıl bitcoin satın alınacağını öğrettiğini anlatan Lummis, bitcoin’i bir değer saklama aracı olarak gördüğünü söyledi.

Bitcoin dijital altın ve sağlam paradır. Sadece 21 milyon üretilecek.

Lummis ayrıca geleneksel bankaların sonunda bitcoin ve diğer dijital varlıkları tekliflerine entegre edeceğine ve kripto bölümleri kuracağına inanıyor.

Aralık ayında bir kripto para yasa tasarısını sessizce konseye sunan Lummis, geri bildirimden sonra yeniden hazırlanan tasarının şu anda yasama konseyinde olduğunu ve “çok yakında” kamuoyuna açıklanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!