Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Regülatörleri, Metaverse’deki Dolandırıcılık Olaylarına Karşı Uyarıda Bulundu

Çinli Regülatörler, kullanıcılara metaverse’ün “aldatıcı” olabileceğini ve risklerin farkına varmadıkları durumda para kaybedebileceklerini söyledi.

Ülkedeki kripto para ticaretinin ve madenciliğinin geçtiğimiz yıl kaldırılmasından sonra Çin hükümetinin bir sonraki eleştirme konusu metaverse projeleri ve etrafında yer alan dolandırıcılıklar oldu.

Çin’in Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu 18 Şubat tarihinde bir bildiri yayınlayarak, sahte metaverse projelerine karşı bir uyarıda bulundu. Paylaşılan bildiride, insanların zorla kazandıkları paraları çalan ve yasa dışı para toplayan dolandırıcıları birincil hedefleri haline getirdiklerini söyledi.

Metaverse’ü kullanarak yasa dışı bir şekilde kar elde etmek için kullanılan birkaç farklı yoldan bahsedilen bildiride, en yaygın biçiminin yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi yüksek teknoloji entegrasyonu sağladıklarını söyleyen projeler olduğunu belirtti. Bu projelerin insanları cezbettiğini ve sonra paralarını kaybettirdiğini söyledi.

Bir diğer yaygın biçimin ise, dolandırıcıların oyun çıkarıyoruz diyerek ve oyunun yerel token’ına yatırım yaptırarak yüksek kar vadeden, para çekmelerine izin vermeden kaçılan kazanmak için oyna projeleri olduğunu belirtti. Ayrıca bazı dolandırıcıların ise metaverse’deki gayrimenkulleri abartarak panik alımı yapmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!