Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Kripto Uygulama İndirmeleri Super Bowl Reklamlarının Ardından Yüzde 280 Arttı

Mobil uygulama analizleri konusunda önde gelen SensorTower verilerine göre ABD’de kripto uygulama indirmeleri Super Bowl reklamlarının ardından bir önceki haftaya göre %280 artış gösterdi.

SensorTower verilerine göre Super Bowl’da yayınlanan reklamlarda mobil uygulamalara odaklanan ilk 5 şirket arasında kripto para borsaları Coinbase, eToro ve FTX yer aldı. Coinbase, eToro ve FTX yayınlanan reklamların ardından ABD’de mobil uygulamalarının indirilmesi 13 Şubat tarihinde bir önceki haftaya göre toplamda %280‘e yakın bir artış yaşarken 14 Şubat tarihinde ise indirmeler bir önceki haftaya göre %252 arttı ve bu eğilim devam etti.

Mobil uygulama indirmelerinde en büyük artışı yaşayan Coinbase oldu. Coinbase, 13 Şubat tarihinde bir önceki haftaya göre %309 daha fazla indirilirken 14 Şubat tarihinde ise %289 artış yaşadı. eToro‘nun indirmeleri bir önceki haftaya göre 13 Şubat’ta %132, 14 Şubat’ta %82 artarken aynı zaman diliminde FTX ise indirme oranlarında %130 ve %81‘lik bir büyüme gördü.

Super Bowl reklamlarından önce ABD‘de en çok indirilen uygulamalar arasında 124’üncü sırada yer alan Coinbase, 14 Şubat tarihinde ABD’de App Store’daki en popüler ikinci uygulama oldu. Ayrıca Coinbase yayınlanan bir reklamı esnasında kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görmüş ve kısa süreli bir erişim sıkıntısı yaşamıştı.

 

Coinbase, reklamlarının yayınlanmasından kısa bir süre sonra sektördeki fırsatlardan yararlanmak amacıyla mevcut ekibini büyütmek amacıyla 2022 yılında 2.000 yeni çalışanı işe almayı hedeflediğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!