Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gary Gensler, Kripto Paralar Hakkında Konuştu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, kripto paralar hakkında konuştu. BlockFi, Super Bowl reklamları, Ripple, Ethereum, Bitcoin spot ETF’leri ve daha fazlası hakkında açıklamalarda bulundu.

Liz Claman ile Fox Business programına katılan Gary Gensler, SEC’in neden XRP token’ının satışı için Ripple’ın faaliyetlerini araştırdığı hakkında konuşurken, SEC’in XRP davasında geri adım atmayacağını ve Ripple’ın uzun süredir devam eden menkul kıymetler düzenlemelerini ihlal ettiği söyledi.

Gensler, SEC’in kayıt dışı bir menkul kıymet olduğuna inandığı Ripple ve bir kripto parayı neyin menkul kıymet yaptığı ya da yapmadığı konusundaki görüşlerini şöyle aktardı:

“Kavramsal çerçeve şudur; Kamu yatırımı yapan herhangi bir kripto para, başkalarının çabalarından kar elde etmeyi mi bekliyor? Jay Clayton bu konuda çok iyi bir açıklama yaptı. Bu token’lara bakıldığında yapmayan bir tane bulmak nadirdir. Halk, başka bir grubun çabalarına dayalı bir kâr umuduyla yatırım yapıyor.”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple, Aralık 2020’den bu yana uzun ve karışık bir yasal dava sürecinin içerisindedir.

Ayrıca, Fidelity ve Grayscale gibi Bitcoin spot ETF’lerini neden reddetmeye devam ettiği, kripto kredi platformu BlockFi’nin neden 100 milyon dolarlık ceza aldığı da açıklama notları arasında yer alan başlıklardandır.

SEC, faiz getiren hesaplarıyla kayıt dışı menkul kıymet ürünleri sunduğu için bir anlaşmanın parçası olarak BlockFi’yi 100 milyon dolar para cezasına çarptırdı. Gensler’e göre anlaşma içerik olarak SEC’in dolandırıcılık ve manipülasyona karşı yeterli yatırımcı koruması sağlamayan platformlarla mücadelesinde kritik bir öneme sahiptir.

Gensler, Fidelity, SkyBridge, Kryptoin, VanEck ve WisdomTree Bitcoin spot ETF’lerinden de bahsetti. SEC’in onaylamayı reddettiği ETF ürünlerinin bir yatırımcı koruma çerçevesine sahip olmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!