Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Üretmek Yüzde 4 Zorlaştı, Yeni Rekor Kırıldı

Bitcoin (BTC) blockchaininde madencilik yapmak, geçtiğimiz gün yapılan zorluk ayarıyla birlikte daha önce hiç olmadığı kadar zor bir hal aldı.

723 bin 744 numaralı blokta gerçekleşen otomatik güncelleme, bitcoin üretmeyi yüzde 4,78 oranında daha zor hale getirdi.

Yaklaşık her iki haftada bir olacak şekilde, her 2 bin 16 blokta bir yapılan bu güncellemeler, blockchaindeki ortalama işlem süresini ortalama hash oranı doğrultusunda 10 dakika düzeyinde tutuyor.

Yeni blok üretmenin zorluğunu belirleyen zorluk seviyesi, dün öğleden sonra yapılan güncellemeyle birlikte 27.9 trilyon seviyesinin üstüne çıktı ve böylece ondan önceki son iki güncellemede de olduğu gibi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı.

Bitcoin madencileri, güncelleme yapılmadan önceki iki haftalık süreç içerisinde ağa ortalama 200,19 EH/s’lik bir hash oranı ile katkıda bulundu. Bu, ortalama hash oranında yeni bir rekor kırıldığı anlamına geldiği gibi, ortalama üretim gücünün Temmuz 2021’den bu yana iki kattan fazla arttığını da gösteriyor.

Bitcoin ağında ortaya çıkan toplam hash oranı, Çin’in geçen yılın mayıs ayında kripto para madenciliğini yasaklamasıyla birlikte bir süre düşüş göstermiş, madencilerin ABD, Kazakistan gibi ülkelere yönelmesiyle yeniden yükselişe geçmişti.

Hash oranı güncel veriler doğrultusunda 212,4 EH/s olarak ölçülürken, bir sonraki güncellemede zorluk seviyesinin yeniden artış göstermesi bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!