Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB Komiseri Kripto Paraların Düzenlenmesi İçin Çağrıda Bulundu

Avrupa Birliği’nin finansal hizmetlerden sorumlu komiseri Mairead McGuinness, kripto para piyasasının global çapta düzenlenmesi için çağrıda bulundu.

Financial Times’ın düzenlediği etkinlikte konuşan McGuinness, ilgili yasal düzenlemelerin hazırlanmaması halinde kripto paraların bazı sorunlar doğurabileceğini düşünüyor.

“İnsanların TikTok veya daha farklı bir sosyal medya platformu üzerinden yatırım tavsiyesi aldığını veya gençlerin arkadaşlarıyla birlikte zaman geçirmek için kripto paralara yatırım yapmaya başladığını duymak, kulağa endişe verici gelmiyor olabilir.” diyen AB komiseri, sözlerine, “Fakat bu gibi kolektif davranışlar, yasal olarak düzenlenmezlerse endişe verici olabilir ve bu yüzden kripto konusunda bazı ilkelerin belirlenmesi için global bir ihtiyaç bulunmaktadır.” diye devam etti.

“Yine de, çok kaygılı olduğumuz gibi bir izlenim vermek istemiyorum.” diyen McGuinness, “Yalnızca; gitgide büyüyen ve yasal olarak düzenlenmeyen şeylerin, onlarla başa çıkılmadığı surette çok büyük sorunlara yol açabileceğini söylemeye çalışıyorum.” şeklinde ekledi.

Kripto para piyasasındaki bazı yatırımcıların, bu piyasanın barındırdığı risklerden haberdar olmayabileceğinden bahseden McGuinness, yatırımcıların bilinçlendirilmesi için bazı “şeylerin yapılması gerektiğini” belirtti.

Avrupa Birliği komiserinin yaptığı bu açıklamalardan iki gün önce, Finansal İstikrar Kurulu tarafından kripto paraların doğurabileceği yapısal risklere ilişkin bir uyarı yayımlanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!