Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senatörü Lummis, Dijital Varlıkları Finansal Sisteme Entegre Edecek Tasarının Neredeyse Hazır Olduğunu Söyledi

Komitedeki en büyük Bitcoin (BTC) destekçilerinden Cumhuriyetçi Senatör Cynthia Lummis, dijital varlıkları finansal sisteme entegre edecek tasarının neredeyse hazır olduğunu söyledi.

Lummis, ABD Başkanı Joe Biden‘ın kripto para birimlerini ele alan bir yürütme emrini imzalamasının ardından 9 Mart tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda komiteye sunmak için geçtiğimiz aralık ayında çalışmalarına başladığı dijital varlıkları finansal sisteme entegre edecek olan yasa tasarısının nereyse hazır olduğunu duyurdu.

“Uzun zaman oldu, ancak dijital varlıkları finansal sistemimize tam olarak entegre etme tasarım neredeyse hazır! Senato’daki bazı önemli savunucular ve ortaklarla son rötuşları yapıyorum, ancak yakında bir açıklama yapılmasına hazır olun!

Senatör Lummis ayrıca “Fikir birliğine varmak için güçlü işbirliği.” ifadesine yer verdiği ikinci bir paylaşım yaparak tasarının ilk taslaklarını yorumlayan, açıklayan ve eleştiren herkese teşekkür etti.

Lummis, 2022 yılı içerisinde komiteye sunmayı planladığı dijital varlıkların nasıl vergilendirilmesi gerektiğinden, tüketici hakları korunmasının nasıl sınıflandırılacağı dahil olmak üzeri bir çok detaylı ve kapsamlı konuyu içeren tasarının çalışmalarına aralık ayında başlamıştı.

Tasarı, kripto para regülasyonları hakkında ikiye ayrılmış senatoda büyüyen kripto endüstrisi için ayrıntılı kurallar içeren ilk taslak girişimlerinden biri olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!