Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Kripto Dostu Aday Kazandı, Devlet Destekli ICON (ICX) Yüzde 70’den Fazla Yükseldi

Kripto dostu aday Yoon Suk-yeol’un Güney Kore cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından devlet destekli ICON (ICX) son 12 saatte %70’den fazla yükseldi.

BBC’nin haberine göre Güney Kore tarihinin en yakın seçimlerinden birinin yaşandığı cumhurbaşkanlığı seçiminde muhafazakar Halkın Gücü Partisini temsil eden muhafazakar aday Yoon, politik olarak daha ilerici olan Demokrat Parti adayı Lee Jae-myung’u %1’den çok daha az bir farkla geçerek ülkenin yeni cumhurbaşkanı oldu.

Eski Başkan Moon Jae-In’in geçen yıl kripto borsalarına yönelik baskısına karşın kampanyalarında kripto yanlısı tutumlar sergileyen adaylar, seçimlerde daha genç ve kripto meraklısı demografiyi hedeflemişti. Ayrıca kripto para birimlerinin büyük bir rol oynadığı seçimde her iki aday da kampanyaları kapsamında non-fungible token’lar (NFT) yayınlamıştı.

Ocak ayında bir sanal varlık forumunda konuşan Yoon, Güney Kore’nin kripto endüstrisini kuralsızlaştırmaya söz vererek dijital varlıklara ilişkin ileri görüşlü bir duruş sergilemişti.

Sanal varlık piyasasının sınırsız potansiyelini gerçekleştirmek için gerçeklikten uzak ve mantıksız olan düzenlemeleri elden geçirmeliyiz.

Cumhurbaşkanı olması halinde kripto alanında çalışmaları sürdüreceğini söyleyen Yoon, Güney Kore’de blockchain teknolojisi ile ilgili 1 milyar doların üzerinde yeni girişimler (unicorn) oluşturmaya devam etmek istediğini belirtmişti.

Yoon ayrıca yasa dışı faaliyetlerden elde edilen kripto varlıkların bu konuda mağdur olmuş kişilere iade edilmesini sağlayacak bir tür mevzuat getirme sözü vermişti.

Devlet Destekli Proje %70’den Fazla Yükseldi

Çarşamba günü 0.62 dolar seviyelerinden işlem gören Güney Kore‘nin devlet destekli projesi ICON (ICX), Yoon’un cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından son 12 saatte %70‘den fazla artış göstererek 1.08 dolara kadar yükseldi.

Haberin kaleme alındığı sıralarda geri çekilme yaşayan ICON (ICX), CoinMarketCap verilerine göre 2018 yılında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 12,64 doların %93 altında 0,87 dolardan işlem görüyor.

Ayrı blockchain’lerin birbirleriyle veri alışverişi yapmasına izin veren önde gelen bir proje olan ICX, daha sonraki yıllarda yatırımcılar arasında gözden düşmeden önce, 2017 yılının ilk halka arz (ICO) çılgınlığında en iyi performans gösteren projelerden biri olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!