Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HBAR Foundation’dan 100 Milyon Dolarlık Sürdürülebilirlik Fonu

Hedera ekosistemine destek olan HBAR Foundation, çevreyi korumaya yönelik çalışmalara katkıda bulunabilmek için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturdu.

Bugün yapılan açıklamaya göre Sürdürülebilir Etki Fonu olarak adlandırılan fon karbon emisyonlarıyla ve karbon telafi yöntemleriyle ilgili çalışmalar yapan projelere maddi destek sağlayacak.

Fon kapsamında çevreyi korumaya yönelik çalışmaları bulunan aplikasyonlara, borsalara ve altyapı sağlayıcılarına yatırım yapılabilecek.

Hibenin boyutu açıklanmasa da, Sürdürülebilir Etki Fonu’ndan hibe alan ilk proje DOVU olacak. Hedera altyapısını kullanan DOVU; karbon kredileri için kurduğu merkeziyetsiz pazar yeriyle bunların denetlenebilir bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

HBAR Foundation tarafından oluşturulan fon, bunun gibi Hedera altyapısını kullanarak çeşitli varlıkları tokenlaştıran (tokenize) projelere odaklanıyor olacak. HBAR Foundation bir yandan Hedera geliştiricilerine maddi destek sağlayarak Hedera ekosisteminin gelişimine destek olmayı sürdürecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!