Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxos’a Singapur’un Merkez Bankasından Yeşil Işık

Blockchain teknolojisi için altyapı hizmeti sağlayan Paxos, Singapur’da yasal olarak faaliyet göstermek için ülkenin merkez bankasından prensipte izin aldığını duyurdu.

Paxos tarafından bugün yapılan açıklamaya göre bu gelişme, şirketi hem New York’taki hem de Singapur’daki düzenleyici kurumlardan onay almayı başaran ilk blockchain platformu yapıyor.

Paxos, 2019 Tarihli Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında aldığı izni kullanarak Singapur’da dijital tokenlara dayalı hizmet verebilecek.

Singapur’un merkez bankası MAS, bu yasayı kripto para ve blockchain şirketlerini regüle edebilmek için yürürlüğe koymuş, bu şirketleri ilgili yasa doğrultusunda lisanslamaya başlamıştı.

MAS, şu ana kadar bu lisansı almak için başvuruda bulunmuş şirketlerin çok azına onay verdi ve Nikkei Asia tarafından aktarılanlara göre hemen hemen 100 şirketin başvurusunu geri çevirdi.

Paxos Asya’nın CEO’su Rich Teo, bu gelişmeyle ilgili memnuniyetini dile getirirken, “MAS tarafından denetlenecek olmaktan ötürü mutluyuz. Onların gözetimiyle birlikte dijital varlıkların global çapta daha çok benimsenmesini sağlayabileceğiz.” dedi.

Bu lisansı almayı başarmış isimler arasında Singapur’un dev bankası DBS Group’a bağlı olan DBS Vickers Securities de yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!