Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küresel Ödeme Devi Stripe, Kripto İşletmeleri İçin Ödeme Desteği Başlattı ve FTX İle Ortaklık Kurdu

Küresel ödeme devi Stripe, itibari para birimleri aracılığıyla NFT’ler ve dijital varlıklar için ödeme yapılmasını sağlayan bir hizmet başlattıktan sonra kripto girişimlerini önemli ölçüde hızlandırdı.

Stripe kurucu ortağı John Collinson, 10 Mart tarihinde Twitter üzerinden yaptığı duyuruda işletmelerin kripto için itibari para ödemelerini kabul etmek, dijital cüzdanlar sağlamak, kullanıcılara itibari para ile ödeme yapmak, kimlik ve müşteri tanıma (KYC) çözümlerinden yararlanmak, dolandırıcılık işlemlerini tespit etmek ve engellemek için Stripe’in yeni uygulama programlama arayüzlerini (API’ler) kullanabileceklerini söyledi.

Stripe ayrıca kripto iş paketini başlatmak için FTX, FTX US, Blockchain.com, Nifty Gateway ve Just Mining ile ortaklık kurdu.

Yapılan duyuruya göre Stripe, FTX ile olan ortaklığında borsaya kimlik doğrulama süreçleri de dahil olmak üzere kullanıcı yerleştirme protokolleri oluşturacak ve ödeme hizmetleri sağlayacak.

Ortaklık ile birlikte FTX ve FTX US kullanıcıları, finansal kurumlar arasında genellikle yurtiçi düşük değerli ödemeler gibi işlemleri işlemek için kullanılan bilgisayar tabanlı bir elektronik ağ olan Automated Clearing House (ACH) aracılığıyla banka kartlarını ve doğrudan banka transferlerini kullanarak kripto satın alabilecekler.

Ortaklık hakkında konuşan FTX’in strateji başkanı Tristan Yver, anlaşmanın kullanıcıların kripto varlıkları satın almasını kolaylaştırarak şirketin daha geniş bir ana akım kitleyi çekmesine yardımcı olacağını vurguladı.

“Stripe ile ödeme sistemimizde yaptığımız optimizasyonlar, FTX’in artan müşteri tabanı taleplerine sorunsuz erişim (rampa) deneyimi sağlıyor. İnsanların kriptoya yatırım yapmasını her zamankinden daha kolay hale getirerek geliri çoğaltabiliyoruz.

Stripe hizmetin bir parçası olarak ortaklık kurduğu Nifty Gateway aracılığıyla “Cube Thingies” adlı açık bir NFT koleksiyonunu da piyasaya sürdü. NFT’lerin her biri 242,42 ile 424,24 dolar arasında değişiyor ve satıştan elde edilen tüm gelirler kar amacı gütmeyen sağlık teknolojisi organizasyonu Watsi‘ye gidecek.

Stripe, 2015 yılında Bitcoin (BTC) desteği sunmaya başlamış ancak artan işlem ücretleri ve yavaş işlem onaylarının, ağda aksaklıklara yol açmaya başlaması sebebiyle 2018 yılında bu desteği kesmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!