Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken’den Savaş Mağduru Ukrayna Vatandaşlarına 10 Milyon Doların Üzerinde Yardım Paketi

ABD merkezli kripto para borsası Kraken, Rus işgalinden doğrudan etkilenen Ukrayna vatandaşları için 10 milyon doların üzerinde bir yardım paketi duyurdu.

Kraken, 9 Mart tarihinde yaptığı paylaşımda 10 Mart tarihine kadar platformda hesap oluşturan savaş mağduru Ukrayna vatandaşlarına 1.000 dolar değerinde Bitcoin (BTC) dağıtacağı, toplamda 10 milyon doları aşan bir yardım paketi duyurdu.

Kullanıcılar, yardım paketi kapsamında verilecek olan 1.000 dolar değerindeki bitcoin’i doğrudan borsadan çekebilecekler. Ayrıca 1.000 dolara kadar olan dönüştürme işlemlerinden ücret talep edilmeyecek.

Yardım paketinin dağıtımı, müşterilerin gerekli koşulları yerine getirebilmeleri için 10 Mart tarihinden itibaren başlayıp 1 Temmuz’a kadar devam edecek.

Daha önce Ukrayna’nın Rus kullanıcıların kripto para borsalarından engellenmesi talebini reddeden Kraken CEO’su Jesse Powell konuyla ilgili;

Hem Ukrayna’daki hem de Rusya’daki müşterilerimize ihtiyaç duyulan bir zamanda kritik finansal hizmetler sunmaya devam etmeyi umuyoruz. Kripto paralar, özellikle dünya çapında birçok kişinin artık geleneksel bankalara ve emanetçilere güvenemediği bir zamanda, önemli bir insani araç olmaya devam ediyor.

açıklamalarında bulundu.

2022’nin ilk yarısında Rusya merkezli müşterilerin ödediği toplam işlem ücretlerine eşdeğer bir miktarı yardım paketine bağışlayacağını söyleyen Kraken ayrıca mevcut durum devam ettikçe ek yardım paketleri de açıklayabileceğini belirtti.

Verilere göre Rusya’nın saldırılarının başlamasının ardından Ukrayna’ya yapılan kripto para bağışları Kraken’in bu yardım paketi ile birlikte 108 milyon doları geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!