Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senatörü Ted Cruz, Bitcoin’i Benimseyen Politikacılar Arasına Katıldı

ABD Senatörü Ted Cruz, merkeziyetsiz sistemi ve bitcoin’i överek kripto parayı benimseyen politikacılar arasına katıldı.

Ted Cruz, 25 Şubat tarihinde Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansında (CPAC) yaptığı konuşmada, Bitcoin’in oldukça merkeziyetsiz sisteme sahip olduğunu herhangi bir hükümet veya kuruluş tarafından kontrol edilemediği için Bitcoin konusunda iyimser olduğunu söyledi. 

Curz konuşmasında örnek olarak Kanada’da yaşanan aşı karşıtı protestocuların bağış için kullanmasını gösterdi. Kanada hükümeti finans kurumlarından ve bankalardan protestocuların hesaplarını bloke edince kamyoncular kripto ile bağış toplamaya devam etmişlerdi. Hükümet buna çözüm olarak kripto para borsalarına ve cüzdan sağlayıcı şirketlere cüzdanları dondurması için emir verdi.

Cüzdan sağlayıcı şirketi Nunchuck’a da emir yollayan Kanada hükümeti buna karşılık verdiği cevap sosyal medyada gündem oldu ve bu cevap Senatör Ted Cruz tarafından CPAC’de konuşuldu.

Nunchuck’ın “sistemimiz gereği hiçbir cüzdana erişim sağlayamıyoruz” diyerek cevap vermesi üzerine Ted Cruz konuşmasında “muhteşem” dedi.

Ayrıca Kanada Başbakanı’nın “Sol” görüşlü olduğu için karşı olduklarını düşünen Cruz’a Twitter üzerinden birçok tepki geldi. Yorumlar bitcoin’in apolitik olduğu yönündeydi. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!